Az állásába kerülhet: Müller Cecília nyíltan helyretette Orbán hazugságát

Müller

A koronavírus-járvány kezdete óta kérdéses és bizalmatlanságra ad okot a kormányzat által közölt koronavírus statisztika, főképp a halálesetekre vonatkozó számokan van vita, mióta Magyarország az élre ugrott a halálozások számában.

Orbán még a járvány első hullámában kijelentette, ő az elhunytak számában méri a védekezés sikerességét. Könnyen mondta ezt, mert akkor a társadalmi nyomásra időben meghozott döntések és az emberek fegyelmezettsége azt eredményezte, hogy kevés áldozata volt itthon a vírusnak.

Ám ahogy kezdtek a halálopzási adatok romlani, a kormányzati kommunikációs gépezet átváltott az oltások számának propagálására, a kirívóan magas halálesetszámot pedig megpróbálták relativizálni.

Mag Orbán is azt nyilatkozta, hogy azért nehéz az összehasonlítás más országgal, mert nálunk beleszámít a statisztikába mindenki “aki egyébként fertőzött volt, még ha nem is a Covidban halt meg.” Gulyás Gergely ennél még továbbment a kormányinfón, és kijelentette, hogy mi még az autóbalesetben elhunytakat is beszámítjuk, ha fertőzöttek voltak. Csakhogy most kiderült,

mind a két mondat orbitális kamu,

ami csak azt a célt szolgálta, hogy megpróbálják megmagyarázni, miért is halnak meg a világon a legtöbben koronavírusban Magyarországon. Azt pedig, hogy Gulyás és a főnöke is hazudott, egyenesen Müller Cecíliától tudtuk meg, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszából. Müller tisztázta, hogy Magyarország a WHO ajánlása szerint járt el a besorolásnál. Ez azt jelenti, hogy

igazolt COVID-fertőzöttnél a fertőzéstől függetlenül történt baleseti halál nem szerepel az adatok között,

a többi kérdéses esetben pedig (végstádiumú rákos betregek, szívelégtelenségben szenvedők, stb) vonatkozó döntés meghozatala a klinikus, illetve a pathológus szakorvos feladata. Ezek szerint, bármennyire is szeretnék Orbán lemosni magáról a felelősséget,

 VILÁGREKORDER HALÁLOZÁSI számunk NEM MAGYARÁZHATÓ AZZAL, HOGY ELTÉRŐEN VEZETTÜK A HAZAI STATISZTIKÁT, mint más országok!

Talán jobb lett volna, ha legalább a vészhelyzet ideje alatt nem a haverok zsebének a tömködésével, nem a Fudan Egyetemmel, nem az önkormányzatok szétverésével, nem az egészségügyi dolgozók szerződésmódosításával lettek volna elfoglalva, hanem tették volna a dolgukat, és kezelték volna tisztességesen a járványt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!