Szijjártó átverte az izraeli kormányfőt és meghamisította az Aranycsapat történetét!

Fotó: Facebook

A Fideszben tényleg úgy gondolják, hogy az a valóság, amit ők mondanak. Szijjártó Péter szemrebbenés nélkül hazudott az izraeli miniszterelnöknek az Aranycsapatról.

Az eset akkor történt, amikor a magyar külügyminiszter átadott egy ajándékot Benjamin Netanjahunak. Ez általában a protokoll része, nincs is különösebb jelentősége. Ám a jelek szerint

a Fidesz-kormány számára már annyira rutinná vált a hazudozás, hogy Szijjártó most sem tudott vele leállni.

A 444.hu ugyanis felfedezte: a magyar külügyminiszter a Facebookra is feltett videója szerint egy Puskás mezt adott az izraeli kormányfőnek, méghozzá ezekkel a szavakkal: „És ez az a fajta mez, amit használtak az Aranycsapatban.” Csakhogy ez nem igaz.

A Szijjártó által átadott Puskás mezen a mai koronás címer látható, amilyenben soha nem játszott az Aranycsapat!

Mivel a dolognak nem volt különösebb jelentősége, rejtély, hogy miért hamisította meg Szijjártó az Aranycsapat történelmét és miért verte át ezzel az izraeli miniszterelnököt. Azzal ugyanis tisztában lehetett, hogy az ötvenes években Puskásék mezén nem lehetett a mai címer.

A legvalószínűbb magyarázat, hogy

Szijjártó úgy gondolja: az a valóság, amit ők mondanak.

A hazugság azért is nyilvánvaló, mert – mint arra a 444.hu is utal – a Puskás-mezeket eladó cég ügyvezetője és legnagyobb tulajdonosa, Szöllősi György, aki egyébként Magyarország hivatalos „magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete”. Az ő lapjában, a Nemzeti Sportban még cikk is volt erről: „a második világháború utáni első válogatott mérkőzésen (Magyarország–Ausztria 2:0) a mieink a kör alakú MLSZ-címert viselték (ez egyébként korábban is előfordult, sőt volt, hogy a kapuson nemzeti, a mezőnyjátékosokon szövetségi címer díszelgett). Az 1946-os meccseken már a Kossuth-címert varrták a mezekre, hogy aztán 1949 őszén már a Rákosi-címer kerüljön rájuk”.

Szijjártó sporttörténelmet hamisító videója itt nézhető meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!