Féktelen emelkedés – A kormány tétlenül nézi a kórházak folyamatos adósságnövekedését!

Kasler Miklos Orban Viktor

Úgy látszik Orbánék nem voltak képesek megugrani azt a minimumot se, hogy közel 12 év alatt rendbe rakják az egészségügyet, ami minden évben milliárdos adósságot halmoz fel!

Kijöttek a Magyar Államkincstár legfrissebb adatai, ami szerint a kórházak adóssága áprilisban tovább emelkedett, jelenleg már 32,7 milliárd forintos adósságot halmoztak fel az év első négy hónapjában és görgetnek tovább az év többi részében.

Január végére az adósság 19,4 milliárd forintra rúgott, ami februárban 22,8 milliárdra, márciusban 29,1 milliárdra emelkedett, áprilisban pedig már 32,7 milliárd forintos adóságokkal rendelkeztek a kórházak – derült ki az mfor.hu cikkéből, melyet a Magyar Államkincstár legfrissebb adatai alapján közöltek.

A 32,7 milliárd forintból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,1 milliárd a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 32,6 milliárd, amelyből 0,6 milliárd Ft államháztartáson belülre irányul – közölte a portál.

A legnagyobb probléma azonban nem ott mutatkozik, hogy ezek az egészségügyi intézmények évről évre milliárdos adósságokat halmoznak fel,

hanem, hogy a kormány szemmel láthatóan képtelen megoldani ezt a problémát.

Ráadásul Orbánék nem ennek megoldásán fáradoznak, hanem saját hóbortjukra fordítanak jóval nagyobb összegeket.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán hívta fel arra a figyelmet, hogy míg a kórházak újra sokmilliárdos adósságot halmoztak fel és görgetnek maguk előtt, mely lassan már az ellátásbiztonságot is veszélyeztetheti, addig eközben olyan abszurd fideszes projektekbe ömlik a közpénz, mint például a Semjén-féle vadászkiállítás,

melynek teljes költsége már eléri a 70 milliárd forintot!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!