Megbukott az állami szerv beszerzése – A NAV is szabálytalanságokat talált!

Orbán

Nem úgy alakult a nyomozás, mint azt egyesek várták, mivel a NAV nyomozói tényleg komolyan vették a munkájukat, és hűtlen kezelés gyanúját állapították meg az állami szerv beszerzése kapcsán!

Most aztán mehet a fejtörés, hogy miként simítsák el a dolgot azok után, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint is aggályos volt a túlárazott maszkgyártó gépek beszerzése. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hozta nyilvánosságra közösségi oldalán a feljelentése kapcsán született ítéletet:

Mint írja, a hatóság által küldött levél első ránézésre lehangoló eredményt mutat, mivel a költségvetési csalás ügyében megszüntették a nyomozást. A többoldalas dokumentum azonban tartogatott a független képviselőnek pozitív híreket is: a NAV-os nyomozók – szemben a rendőrséggel – alapos vizsgálatot folytattak le az ügyben, bekérték a maszkgyártó gépek beszerzésének vámügyi dokumentumait, sőt, még az Interpollal is felvették a kapcsolatot.

A vámnyomtatványok között pedig ott volt a gépek beszerzésének számlája, ami a töredéke annak, mint amennyit Orbánék fizettek értük a közvetítő cégnek!

A NAV nyomozók emiatt – helyesen – hűtlen kezelés gyanújával az ügyet átküldték a Pest megyei Rendőr-főkapitányságnak. Eddig rendben is van, a viccesebb rész most következik. Én ugyanis először a rendőrségnek küldtem a feljelentést hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja miatt. A rendőrség felháborító módon nem csinált az égadta világon semmit, hanem azt mondta, hogy szerinte nincs alátámasztva a hűtlen kezelés gyanúja, mert az, hogy valamit drágán vesz az állam, még nem elég gyanús (mondjuk valóban, mindig drágán vásárol, de a tízszeres ár legalábbis szokatlannak kellene lenni…). Így a rendőrség korábban elutasította a nyomozást.” – számolt be róla bejegyzésében Hadházy, aki hozzátette:

Csakhogy ha költségvetési csalás gyanúja merül fel, akkor azt az előírások szerint a NAV nyomozóinak kell vizsgálnia, így a feljelentés átkerült hozzájuk. Ők pedig alapos munkát végeztek, megállapították, hogy csalás történhetett, majd visszadobták az ügyet a rendőrségnek, hogy inkább nekik legyen “egy kellemetlen beszélgetésük Pintérrel”.

Végül azt az egészen elképesztő eredményt közölték, hogy mivel “nem az állam, hanem egy állami szerv (az Állami Egészségügyi Ellátó Központ) vette meg a gépeket,

így az nem költségvetési csalás, mert nem a költségvetésből, hanem egy állami szerv költségvetéséből fizették.

Ez természetesen tökéletes abszurdum, de a NAV nyomozók becsületére legyen mondva, hogy a forró krumplit visszadobták a rendőrség asztalára. Azért, hogy ezt a krumplit ne dobálgassák tovább, vagy ne dobják ki, hanem egyék is meg, a biztonság kedvéért beadunk még egy feljelentést, most sima csalás ügyében, ha már a NAV szerint egy állami szerv költségvetése nem az állam költségvetése” – számolt be róla a független képviselő.

Hadházy a bejegyzése végén kiemeli, hogy a rendőrség a hűtlen kezelés ügyét általában azzal utasítja el, hogy csak akkor beszélhetünk hűtlen kezelésről, ha biztos, hogy az elkövető kárt akart okozni. “Általában ugyanis azzal szokta ejteni a pofátlan túlárazásoknál a hűtlen kezelés gyanúját, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Poltnak és Pintérnek sajnos egyelőre biztosan.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!