Pofátlan hazugságon kapták Orbánt – saját konzultációját hamisította meg

Fotó: Silvia Lore / NurPhoto

Mindenki döbbenten áll a tény előtt, hogy április 19-től kinyitnak az általános iskolák. Eredetileg minden oktatási intézmény nyitott volna, de utolsó pillanatban megváltoztatták a döntést. Ám amire Orbán okként hivatkozik, az egy orbitális hazugság.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón teljes mellszélességgel védte a 19-i iskolanyitást minden szakmai érvvel szemben, majd egy pár órával később péntek reggel Orbán bement a Kossuth Rádió stúdiójába, és kijelentette, a középiskolák csak május 10-én fognak nyitni. Indokként a nemzeti konzultációt jelölte meg, amely világosan megmondja, hogy milyen lépéseknek kell egymás után történniük a nyitás során.

“Van is egy remek sorrendem. Tehát azt mondták a nemzeti konzultáción, hogy először az iskolákat kell kinyitni, aztán az éttermeket, aztán a szállodákat és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket” – mondta a miniszterelnök. Van ám egy probléma ezzel az indoklással, ugyanis

senki nem mondott ilyet a konzultáción, mert nem is volt erre vonatkozó kérdés!

Nem is lehetett ilyen kérdés, hiszen a konzultáció elindításakor sem az iskolák sem az óvodák nem voltak zárva! Arról már nem is beszélve, hogy a nyitási intézkedések (kijárási tilalom enyhítése, éttermek, szállodák nyitvatartása, sportlétesítmények újranyitása, kuturális rendezvények látogatási lehetősége) között semmilyen sorrendiség nem lett meghatározva, hanem csak a homályos “első lépések között” kell megtenni mondat szerepel. A pontos kérdéseket és eredményeket itt tudják ellenőrizni:

Európa legnagyobb őrültsége következett be ma Magyarországon

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!