Beinthetnek a diákok Orbánnak április 19-én!

Senki ne menjen iskolába április 19-én! Ezt a kezdeményezi egy diákmozgalom, melynek tagjai azt írják: féltik a szüleiket, nagyszüleiket, tanáraikat és krónikus beteg társaikat. A fiatalok nem értik, hogy ha a boltokban tilos a zsúfoltság, az iskolákban miért engedi ezt a Fidesz-kormány?

Családjaikat, tanáraikat és egymást is féltik a túl korai iskolanyitás miatt berobbanó fertőzésektől az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom (ADOM) fiataljai. Az egykori Független Diákparlamentből alakult közösség a Nem megyünk suliba április 19-től nevű Facebook-oldalon azt írja:

követelik a kormánytól, hogy ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől.

Az ADOM Diákmozgalom azt javasolja, hogy a középiskolákban továbbra is maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul, a szülőknek pedig ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni. Akik nem tudják megoldani az otthon maradást, azokat ültessék szellősebben. A védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére, a kormány pedig nyújtson további segítséget a tanárok számára az online oktatáshoz. A diákok azt írják:

„egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát.”

A fiatalok úgy vélik: az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernének vele. „Több mint egy évnyi bezártság után mindannyian szeretnénk már visszatérni a mindennapokba, szeretnénk a barátainkkal, osztálytársainkkal találkozni, újra látni és megölelni egymást. Azonban nem szabad elhamarkodott lépést tennünk, mert most minden percen életek múlhatnak.”

Ha azonban a kormány mégis bevezetné a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, akkor

a fiatalok arra kérnek minden középiskolást, hogy ne menjen iskolába, tanáraikat pedig arra, hogy online formában folytassák a tanítást.

A diákok szerint az érettségizők számára amúgy sem jelentene érdemben segítséget, ha az érettségi előtti két hétre visszamehetnek az iskolába, és sokan attól is félnek hogy abban a két hétben fertőződnek meg és ezért nem tudnak majd érettségizni.

A diákok azt sem értik, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes.

A diákmozgalom ezért azt kezdeményezi, hogy azok az általános iskolások, akiket szüleik munkája miatt iskolába kell küldeni, legyenek sokkal szellősebben ültetve, kisebb csoportokban tanítva, ezzel is védve a tanárok és a diákok családjának egészségét. A diákok szerint pedig csak akkor szabad teljesen kinyitni az iskolákat, amikor már minden regisztrált pedagógus megkapta az oltást és el is telt az immunitáshoz szükséges idő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!