Nyíltan megfenyegették Orbánt! „Vannak dokumentumaim és nem félek használni!”

1216 Bigeveg

Nyíltan megfenyegette Orbán Viktort az ország egyik leggazdagabb embere! Bige László állítja: „megfelelő információkkal és dokumentumokkal” rendelkezik, amiket nem fél elővenni, „ha nagyon muszáj.”

A műtrágyából meggazdagodott Bige Lászlót 2018 óta különféle bűntényekkel gyanúsítják, a hatóságok tavaly decemberben házi őrizetbe vették. A Partizán ezért nyíregyházi otthonában készített vele interjút, melynek során a milliárdos elmondta: szerinte azért zajlik eljárás ellene, mert szívesen megszereznék a tulajdonát, s ezért tönkre akarják tenni. A hosszú interjú során a milliárdos számos furcsa, a Fideszt érintő ügyről beszélt. Például

Bige elmondta: százmilliókat fizetett azért, hogy a Fidesz-kormány eltöröljön egy számára kellemetlen adót.

A milliárdos több százmillió forinttal támogatta a Fradit, hogy a hatalom megszüntessen egy olyan adónemet, ami a gázimportőrök közül egyedül Bige cégcsoportját sújtotta igazán. A Ferencváros szponzorálása néhány évig hatott is, az adót kivezették, de aztán később visszahozták, ráadásul még nagyobb kulccsal. Bige elmondta: azóta nem fizet a Fradinak.

Az ellene folyó eljárásról az üzletember kijelentette: Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják kicsinálni, Csányi ugyanis jó kapcsolatban áll a Fidesszel. Bige az ellene felhozott vádakat úgy foglalta össze: két ember feljelentette magát, majd vádalkut kötött a rendőrséggel, és azt mondták, hogy abból a pénzből, amivel megkárosították a magyar államot, Bigének osztottak vissza, de nem kaptak cserébe semmit. A milliárdos szerint különös, hogy az önfeljelentők egy 2010-es eseményre hivatkoznak, vagyis 10 évet gondolkodtak.

Az üzletember elárulta: 2018-ban, az ellene megindított eljárások kezdete után

találkozót kért Orbán Viktortól, de a miniszterelnök nem adott időpontot.

Ez szerinte nem normális, hiszen még a környező országok miniszterelnökei is leülnek vele ebédelni, ha kéri. Bige szerint kétszer történt olyan, hogy megüzenték neki: ha elmegy az országból, szabad elvonulást kap. Ő erre azt válaszolta, hogy Romániából már egyszer elment, de innen nem fog.

Az interjú végén Bige esetleges ellenzéki szerepvállalásáról azt mondta:  ő mindig politikafüggetlen volt, de „ha mindenáron át akarnak állítani egy oldalra, megtehetik”.

A milliárdos kijelentette: „elég sok eszköz van a kezemben, ha nagyon kell, akkor tudom használni.”

Bige szerint elég sok vagyon, információ és dokumentum van a kezében, amiket „nem félek elővenni, ha nagyon muszáj.”

A milliárdos egyébként már tett is egy gesztust az ellenzéknek: egy nagyon drága közvélemény-kutatást rendelt meg, mert kíváncsi volt , hogy jövőre le tudja-e az ellenzék győzni a Fideszt. Ennek a felmérésnek az eredményét bárki számára hozzáférhető tette.

Mészáros Lőrincről annyit mondott: őt legfeljebb sajnálni tudja, mert szerinte „ő lesz ennek az első áldozata”.

Bige László azt is is elárulta: hogy nincsenek politikai ambíciói. „Párt mellett én még sose köteleztem el magam, és soha nem is fogom.”

A teljes interjút az alábbi videófelvételen nézhetik meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!