Látványos visszavonulót fújt oltásügyben Orbán Viktor

Orban Kasler Virus

Rég látott fordulatot hajtott végre csütörtökön a kormányzati kommunikáció, amikor Gulyás Gergely, szembemenve az eddigi nyilatkozatokkal, bejelentette: húsvétig mégsem az összes regisztráltat, csak az időseket oltják be, őket is attól függően, hogy mennyien regisztrálnak még.

“A 60 vagy 65 év feletti korosztályt húsvétig be tudjuk oltani. Több százezer idős van, aki nem regisztrált, de a kétharmaduk regisztrált. Akik még nem tették, azokat is kérjük, hogy oltassák be magukat, a regisztrációt hajtsák végre”

– mondta Gulyás.

Ez szöges ellentétben áll azzal, amit a kormány eddig kommunikált. Emlékezetes: Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt még az összes regisztrált, 2,4 millió ember beoltására tett ígéretet, amikor azt mondta:

“Ha a kínai vakcinával is elkezdünk oltani, akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált oltásra, azt húsvétig be is tudunk oltani, ez 2,4 millió embert jelentene.”

Müller Cecília is azt ígérte egy február végi operatív törzsi sajtótájékoztatóján, hogy húsvétra beoltják mindazokat, akik regisztráltak.

Hogy mi indokolhatja ezt a látványos hátraarcot, arra a 24.hu számítása némi magyarázattal szolgálhat: ha az Orbán által ígért 2,4 millió embert oltanák be húsvétig, naponta 55 ezer embernek kéne beadni az oltóanyagot,

ami az oltási terv kezdete óta eddig mindössze négy napon sikerült.

Február 27-én 114 ezren, március 4-én 77 ezren, március 5-én 86 ezren, március 9-én pedig 60 ezren kaptak vakcinát. Ez alapján nem csoda, ha a kormány visszavett a várakozásokból. Hogy mennyire lehetetlen vállalkozás lenne a napi 55 ezres számot elérni, azt jelzi, hogy bár Gulyás múlt héten azt ígérte, ehét szerdáig további 400 ezer embert be fognak oltani,

ennek csütörtökig sem jött össze még a fele sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!