Ez volt a Fidesz fekete péntekje! Orbán egész nap megbukott!

Fekete napja volt Orbán Viktornak március 5-e. Ez volt az a péntek, amikor a miniszterelnök szinte fel sem kelt a padlóról. A Fidesz-kormány szinte minden eddigi blöffje és hazugsága lelepleződött.

Pedig ez a péntek is úgy indult, mint a többi. Orbán besétált a Magyar Rádióba, hogy az engedelmesen alákérdező riporternő segítségével elmondja: ő és kormánya a helyükön vannak és a szigorításokkal kézben tartják a dolgokat. Ám a gépezetbe már a beszélgetés alatt porszem került. Orbán ugyanis kénytelen volt beismerni, hogy a hétvégére tervezett 74 ezer embert érintő oltások „adatkezelésével” bajok vannak. Amikor pedig a riportert alakító propagandista rákérdezett,

Orbán képtelen volt megmondani, milyen telefonszámon lehet jelezni a problémákat, majd ezt a számot  egész nap nem adták ki!

Ekkor azonban még úgy tűnt, hogy a fideszes propaganda úrrá tud lenni a helyzeten. Ám ahogy telt a nap, nagyjából dél körül kiderült, hogy ez a Fidesz fekete péntekje. Hiába mondta ugyanis korábban Orbán Viktor, hogy egyetlen hétvége alatt be tudnák oltani az országot, a Fidesz-kormány minden érintettnek sms-ben elismerte:

a 74 ezer ember tömeges oltását le kellett fújni!

Ekkor már mindenki a Magyar Közlöny megjelenését várta azt találgatva, hogy milyen szigorítások lesznek hétfőtől. Részleteket ugyanis senki sem tudott.

Ám Orbánék ennek a közzétételét is elszúrták, mivel

a kormányrendelet egy autóalkatrészekkel foglalkozó bolt honlapján jelent meg először!

Bár az így kiszivárgott intézkedések szövege néhány pontban eltért a véglegestől, a nagyfokú hasonlóság arról árulkodik, hogy itt is a Fidesz-kormány hibázott. Egyes információk szerint Orbán elküldhette az autógyártó cégeknek a tervezetet, így kerülhetett ki egy még nem végleges változat.

És a Fidesz fekete péntekjének még nem volt vége. Kiderült, hogy a kormányrendelet ellentmondásban van a Fidesz korábbi kommunikációjával, Például

az oktatásért felelős államtitkár digitális oktatást jelentett be, a kormány viszont iskolai szünetet.

Mindezt súlyosbította, hogy az is kiderült: nem szabad ügyeletet biztosítani iskolákban és óvodákban, de arról már senki sem beszélt hogy mi lesz a rendőrök, orvosok, ápolók gyerekeivel, mit csináljanak azok a szülők, akik nem maradhatnak csak úgy otthon. Ráadásul mindez azt követően történt, hogy

Orbán a tomboló járvány kellős közepén zsarolt meg és üldözött el csaknem 5000 orvost és ápolót

az egészségügyi jogviszony keretében felkínált előnytelen szerződésekkel. Egy szó mint száz: még néhány ilyen nap, és olyan egységes közutálat bontakozik ki a Fidesszel szemben, hogy még annak is örülhetnek, ha bukás nélkül eljutnak 2022-ig.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!