Újabb eltusolt ügy – A rendőrség nem látta törvénysértőnek az esetet!

Müller

Szél Bernadett független parlamenti képviselő tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt még februárban, mikor a tiszti főorvos egyik válaszlevelében véletlenül Hadházy Ákost is rajta felejtette a címzettek listáján.

Az egész azzal kezdődött, hogy Hadházy kikérte egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációját, amit végül azzal a szöveggel halasztottak el kiadni neki, hogy a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Ezen az elcsépelt és átlátszó szövegen akadt fent Müller Cecília is, aki válaszlevelet küldött kollégáinak, és véletlenül Hadházynak is:

“Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni?

Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész.

Köszönöm szépen! Cili”

Szél Bernadett szerint az országos tiszti főorvos által elküldött levél a bizonyíték arra, hogy Müller törvénytelen módon tartja vissza a közérdekű adatokat, ezért feljelentést tett az ügyben.

A Magyar Hang érdeklődött az ügy állásáról a rendőrségnél, ahonnan azt a választ kapták, hogy

“a cselekmény nem bűncselekmény”,

így erre hivatkozva elutasították Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília országos tiszti főorvos ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését.

Az ORFK döntésén szerintem senki sem lepődött meg, azonban az, hogy miként tartják vissza a közérdekű adatokat, az eset kapcsán már mindenki számára egyértelmű.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!