Ki sem hűlt Orbán helye a Néppártban, egy szövetségese máris hátbadöfte

Az olasz sajtó információi szerint még ki sem hűlt Orbán Viktor helye az Európai Néppártban, a kormányfő egyik legutolsó európai szövetségese, Matteo Salvini

máris azt ambicionálja, hogy elfoglalja a Fidesz megüresedő helyét.

Az affaritaliani.it című lap megjegyzi: Salvini Ligája a következő hetekben tervezi jelentkezését a képviselőcsoportba. Bár ez feltehetően már a Fidesz kizárása előtt is tervbe volt véve, a magyar kormánypártok által megüresedő helyek vélhetően fel fogják gyorsítani az eseményeket.

Ha a Liga csatlakozik az EPP-frakcióhoz, amelynek tagja a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország is, akkor az Európai Néppártban az olasz képviselők lesznek többségben.

Salvini egyelőre nem reagált az olasz lap felvetéseire. A Fidesz kihullását is letudta annyival, hogy

“a magyar nép iránti barátságot és közelséget” hangsúlyozta egy Orbán Viktornak eljuttatott levélben.

Kérdés, vajon Orbán beéri-e ennyivel, és nem haragszik-e meg Salvinire, amiért az olasz politikus rögtön az első adandó alkalommal lecsapott a fideszesek megüresedő helyeire. Egy biztos: a jobboldali populista Salvini csatlakozási szándéka a jobbközép Néppárthoz önmagában cáfolni látszik Orbánék azon védekezését, miszerint a Fidesz összességében még jól is járt a Néppártból való kilépéssel.

Hogy mennyire nem járt jól, azt ebben a cikkben foglaltuk össze:

2010 óta a legnagyobb vereségét szenvedte el Orbán Viktor

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!