Teljesen elszabadulni látszik a harmadik hullám

4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki szombatra virradóan az új koronavírus-fertőzést, ezzel 424 130-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írta a koronavírus.gov.hu.

Tényleg nyakunkon a harmadik hullám, mert ezzel már több mint egy hete meredeken emelkednek a fertőzésszámok.

Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 14 902 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 319 691 fő. Az aktív fertőzöttek száma 89 537 fő. 5282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 482-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor tegnapi rádióinterjújában megerősítette: nincsenek jó hírei, a járvány egyéves történetének talán legnehezebb hetei előtt állunk, az egészségügyön való terhelés sosem látott szintekre nőhet.

A lezárások ellenére érkező rossz adatokat az akár 70%-kal is jobban fertőző új vírusvariánsok tömeges elterjedése okozhatja.

Sajnos az oltási program sem halad elég gyorsan, hogy érdemben felvehesse a kesztyűt az új mutációkkal. Eddig 563 601 fő kapott oltást, közülük 244 407 fő már a másodikat is megkapta.

Miután a vakcinakészletek szűkösek, a háziorvosok továbbra is a kínai Sinopharm-vakcinával oltanak. Átlagosan 50-55 fő regisztrált időst tudnak beoltani, és folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

Jelenleg a járvány felszállóágában vagyunk, így a következő napokban további szigorítások is elképzelhetőek.

Az operatív törzs gondolkodik pl. a plázák és az általános iskolák bezárásán. Tervbe van véve az oltási terv átalakítása és felpörgetése is, hogy lépést tudjanak tartani az elszabaduló harmadik hullámmal.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!