Megzsarolták Orbánt: a kétharmad elvesztésével fenyegetik

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Azt eddig is tudtuk, hogy mindössze egy szavazaton múlik a Fidesz kétharmados többsége a parlamentben, csak egyetlen egy ember kell, aki betegség, vagy bármi más miatt kiesik a soraiból, máris ugrott az alkotmányozó többség. Talán ennek is volt betudható Orbán tavaszi, határidő nélküli különleges felhatalmazása, nem tudhatta, hogy a legmagasabb átlagéletkorral rendelkező Fidesz frakciót hogyan is fogja érinteni a járvány. Most viszont más problémával néz szembe.

A luxusjobboldali kormány egyértelműen korrupcióval szerezte meg azokat a vagyonokat, melyek mértéke szinte már felfoghatatlan az átlagember számára. A legnagyobbak persze nem, de egy-két eset eljutott a nyomozási, sőt vádemelési szakaszba. Azt nem tudni, hogy csak kifelé akarják mutatni a korrupció ellenességüket, vagy azok a fideszesek, akik ellen moist nyomoznak, párton belül léptek-e valaki tyúkszemére.

Simonka György, közismertebb nevén “Voldemort nagyúr” viszont most igencsak pácban van, az ügyészség újra kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését. Simonka pedig egy hét oldalas beadvánnyal próbálja meg győzködni a mentelmi bizottságot, hogy ezt ne tegyék. A legfőbb érve pedig:

ellehetetlenülnének a kétharmados szavazások!

Cifra gondolatmenet után jut ide Simonka, egyenesen egy forgatókönyvet vél felfedezni az ellene folyó eljárás mögött, Polt Pétert pedig azzal vádolja, hogy “a tisztességes és pártatlan eljárás a Központi Nyomozó Főügyészség tekintetében a nyomozás ideje alatt nem valósult meg.” Fideszes országgyűlési képviselőtől ilyet hallani minimum furcsa, de még ha így is volt, megnyugtathatjuk a vesztegetés elfogadása és más bűncselekmény miatt eljárás alá vont képviselőt, hogy ellenzéki szereplőkkel folyamatosan ez történik.

Simonka nem áll itt meg, beadványában egészen úgy tűnik, hogy Soros György kottájából kezd el játszani, amikor elkezdi félteni a jogállamot, mondván, “demokratikus jogállamban nemcsak a hatalmi ágak elválasztása, hanem a hatalmi ágak kölcsönös együttműködése is az állam alkotmányos működésének része.

Ennek hiánya felveti a jogállamiság kérdésének problematikáját.”

Ezekkel a mondatokkal nemhiszem, hogy sikerült kihúznia magát a csávából, de ezt tudjuk be annak, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, tudja mi lesz a sorsa. Ugyanis, a mentelmi jogának a felfüggesztése -ami ellen most érvel- nem akadályozza a parlamenti munkájában, attól még szavazhat, viszont ha ennek következtében le is tartóztatják, akkor valóban oda a kétharmad.

Tudja ezt jól Simonka is, így a nem tudunk másra gondolni, hogy elkeseredettségében egyszerűen megzsarolta Orbánt, hogy nem fog résztvenni a szavazásokon. A fideszes csillagjósok szerint ez pedig semmi jóval nem kecsegteti a jövőben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!