Kormányzati forrás: Orbán állította le Rogán feleségének földvásárlását

Kép: MTI

Nemrég írtunk ról, hogy megreccsenhet Rogán politikai karrierje, mivel nem jó szemmel nézték a Fidesz felsőbb köreiben az új feleségének városnyi méretű földvásárlását. Most a Telex kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a helyzet igen komoly hullámokat vert a Fideszben. Mindezt alátámasztja a történet igen kaotikus kommunikációja.

Mint ismert, egy hivatalból nyilvános adás-vételi szerződésből derült, hogy Rogán Antal új felesége ésnnak családja egy városnyi földterületet 1,6 milliárd forintért, melynek 95 százalékát az állami tulajdonú Budapest Bank finanszírozta volna.

Az Obrusánszki család és két partnerük által tervezett földvásárlásáról szóló papírt november 20-án írták alá, és Tardona település honlapján lehetett megnézni, mitöbb, az is kiderült, hogy december 3-ától február 2-áig volt kifüggesztve a  nyolc települést és 209 különböző helyrajzi számon nyilvántartott földbirtok­együttest érintő ügylet irata.

A 444.hu által kirobbantott botrány után az immár fideszes kezekbe került Index egy álnéven megjelentetett cikkben írt róla, hogy a földhivatali iratok szerint az adásvétel még nem valósult meg, és banki jelzálog sem látszik a nyilvántartásban, magyarán azt sugallták, hogy az egész történet csak hazugság. A cikk megjelenésének dátumakor azonban a normál hivatali eljárások szerint, még nem is látszódhatott semmi a földhivatalnál, akkor még nem lehetett bejegyezni a tulajdonváltást. Mindez azt jelenti, hogy már ekkor eldőlt

Rogán családja nem veheti meg a földeket,

ilyen horderejű ügyről pedig egyedül csak egy személy dönthet. Telexnek két egymástól független, köztük egy kormányzati forrás is azt állította, hogy miniszterelnök az első hírek megjelenése után határozottan megkérte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, hogy bármilyen úton, de állítsa le a föld megvásárlásának folyamatát. Ez meg is történt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal elutasította a szerződést, és a Magyar Nemzetnek gyorsan el is küldték, hogy megírhassák.

Természetesen a hivatalos információk nem ezt állítják, Havasi Bertalan a a kormányfő sajtófőnöke ostobaságnak minősítette a felvetést, szerinte a miniszterelnök ilyen kérdésekkel nem foglalkozik. Ám az a tény, hogy nem a megszokott kommunikációs formulákkal próbálták meg csitítani a botrányt, hanem a kormányhivatallal utasítatták el a szerződést, azt jelenti, hogy

a fideszes elitnél kicsapta a biztosítékot Rogán kapzsisága,

és egyszerűen nem engedték meg neki az ilyen mértékű és nyíltságú harácsolást. Kíváncsian várjuk, mi lesz Rogán további politikai karrierjével, és nem utolsó sorban, mi lesz a sorsa a Rogánék által kiszemelt földterületeknek. Nem lennénk meglepve, ha valami offshore cég csapna le rájuk ezután, a tulajdonosok kilétét homályba burkolva.

Megreccsent Rogán karrierje – teljesen kiakadtak a Fideszben a miniszterre

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!