Zseniális ötlettel állt elő az ellenzék: két legyet ütnének egycsapásra

Orban Viktor Olvas A Parlamentben

Ma már egyértelműen látszik, hogy milliós nagyságrendű azoknak a száma az országban, akiknek attól függ a sorsa, hogy mikor szűnhetnek meg a korlátozások. Az is világos, hogy ennek időpontja attól függ, hogy mikor lesz akkora az átoltottság a társadalomban, amely megfékezi a vírus terjedését. Most egy újabb ötlettel állt elő az MSZP-s Molnár Zsolt, javaslata egyszerre két pozitív hatással is járna.

A szocialisták pártigazgatója a Facebook-oldalán közvetített szerdai online sajtótájékoztatón elmondta, azt javasolják, hogy minden magyar állampolgároknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen,

adnának egy tízezer forintos utalványt,

ezeket az oltási utalványokat pedig azokban az ágazatokban lehetne felhasználni, amelyeket a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a kialakult válság különösen sújtott, ilyen például a vendéglátás, illetve egyes szolgáltatások.

Az ötlet egyszerre segít az embereken és védi az életeket, a válság sújtotta ágazatokba pedig közel 100 milliárd forintot juttathatna. Az MSZP már a járvány kezdete óta folyamatosan követeli az álláskeresési járadék időtartamának kilenc hónapra emelését és az igazoltan koronavírusos betegeknek a 100 százalékos táppénzt biztosítását.

Ugyanis amikor a vendéglátási ágazatról beszélünk, akkor főképp nem a tulajdonosokról van szó, hanem a létszámban sokkal nagyobb ottani dolgozókról, akiknek az anyagi helyzete már borotvaélen táncol. De a szállodák zárvatartása is továbbgyűrűzik a takarítócégek alkalmazottai, a mosodák dolgozói felé. Mindez eléri a társadalom minden szeletét, ha hamarosan nem történik változás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!