A rendőrség döntött: fideszes politikus szórakozhat a gyerekével zárt kapus sportendezvényen!

Forrás: Facebook

Úgy látszik, a fideszes politikusokra nem vonatkoznak a járványügyi szabályok: egy államtitkár a gyerekével szelfizett egy zártkapus úszóversenyen, de a rendőrség szerint nincs ezzel semmi baj.

A sportrendezvényekről már hónapok óta ki vannak tiltva a nézők – kivéve a fideszes politikusokat. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly novemberben egy úszóversenyen szelfizett a lányával, a képet pedig feltöltötte a Facebookra. Amikor a DK-s Vadai Ágnes ezzel kapcsolatban kérdést tett fel Pintér Sándornak, a belügyminiszter azt felelte: az ügyben szabálysértési eljárás indult. Most, amikor a Magyar Hang rákérdezett, hogy mi lett a vizsgálat vége, kiderült:

a rendőrség  megszüntette az eljárást a fideszes politikus ellen!

Az indoklásban szó szerint ez szerepel: „A kérdésében szereplő üggyel kapcsolatban indult szabálysértési eljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság megállapította, hogy a sportért felelős államtitkár hivatalos minőségben vett részt a sportrendezvényen. Mivel nem történt szabálysértés, az eljárást a hatóság megszüntette.” Amikor a Magyar Hang rákérdezett, hogy Szabó Tünde lánya, aki nyilvánvalóan nem államtitkár hogyan vehetett részt a sportrendezvényen és vajon ezt figyelembe vették-e az eljárás során, a rendőrség egyszerűen lerázta a kérdést, mint kutya a vizet. Pedig azt még

Szabó Tünde is elismerte bejegyzésében, hogy a zárt kapus versenyen jól szórakoztak.

A kiposztolt fotókhoz ugyanis ezt írta: „A Duna Arénában, zárt kapuk mögött zajló International Swimming League mai döntőjére látogattam el Kislányommal. Klasszis úszók versenyeznek ma és holnap, és az amerikai Caeleb Dressel, aki hétfőn 100 méter vegyesen ért el 50 másodpercen belüli világrekordot, ma két rövidpályás világcsúcsot is úszott. Igaz, most nézők nélküli, de nagyon izgalmas verseny volt. Gratulálok minden résztvevőnek!”

Ám a Magyar Hang hiába hivatkozott arra, hogy

egy hivatalos látogatáson az államtitkár gyermeke  nem vehetett volna részt,

a BRFK azt írta vissza: „az eset körülményeit a hatóság megvizsgálta, és megállapította, hogy szabálysértés nem történt”.

Az eset egyébként nem példa nélküli. Tavaly májusban Szijjártó Péter szurkolt egy zártkapus meccsen a gyerekeivel és Dzsudzsák Balázzsal.

0210 Szijjarto es Dzsudzsak
Fotó: Facebook

Az, hogy a külügyminiszter is posztolt erről egy képet a közösségi oldalára, csak azt jelzi:

a fideszes politikusok számára mindez abszolút természetes.

Amikor a sajtóban mindezt szóvá tették, Szijjártó Péter azzal magyarázta ki magát, hogy „meghívott vendégek” voltak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!