Szijjártó szerint Biden nem adja meg a kellő tiszteletet

Szijjártó1
Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Szijjártó Péter az Euronewsnak adott interjújában fogalmazott úgy: szerinte már nincs túl nagy jelentősége annak, hogy az Orbán-kormány annyira bízott Donald Trump győzelmében, hogy terve sem volt arra, mi lesz, ha bukik.

A külügyminiszter szerint az előző adminisztráció idején teljesen új dimenziók nyíltak meg a magyar-amerikai kapcsolatokban, abban bízik, hogy ez így is marad. Leszögezte: ő nem kritizálta Joe Bident és a fiát, a demokrata politikus sértette meg Magyarországot, amikor autokráciának nevezte, de “ez is csak a kampány része volt”.

“De nyilvánvalóan nagyobb tiszteletet kértünk Magyarország iránt e tekintetben. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy ha az új elnök Közép-Európával szeretne foglalkozni, akkor mi készen állunk együttműködni vele”

– fogalmazott.

Hozzátette: Orbán Viktornál elképzelni sem tudna jelenleg demokratikusabb politikust Európában, ezért várnak több tiszteletet Amerikától és Európától. A külügyminiszter szerint “semmi baj a magyar demokráciával”, nem is tart attól, hogy majd kevesebb uniós forráshoz jut az ország a jogállamisági mechamizmus miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!