Vona Gábor: Gyalázat, hogy a Jobbik balról előzi a DK-t

Vona3
Forrás: Vona Gábor / Youtube

A Jobbik tegnap megosztott egy posztot a Facebook-oldalán, melyben párhuzamot vont a Donald Trump által felhergelt, Capitoliumot megrohamozó tömeg, és a Fidesz békemenetes támogatói között.

„Az álkeresztények nem keresztények!” című posztban azt írták: Orbán a rádióban múlt héten azt találta mondani, hogy a Parlamenttel szemben erőszakkal próbáltak ellenzéki csoportok fellépni. Trump híveihez hasonlítani a demokratikus magyar ellenzéket a párt szerint “meredek csúsztatás”, mert az ellenzék sosem tört be a parlament épületébe.

A Capitoliumot megostromlók sokkal inkább hasonlítanak Orbán megvezetett híveire, akik a Jobbik szerint Orbán bukása után könnyen lehet, hogy

“ugyanúgy törnének be a Parlamentbe, mint az amerikai populista cimbora felhecceltjei”.

Hogy ebben mennyi igazság lehet, azt a Jobbik szerint jelzi, hogy az uszítás már meg is kezdődött, elég csak elolvasni Kövér László vagy a kitartott fideszes megmondóemberek elmúlt hetekben, napokban tett nyilatkozatait.

Nem sokkal a poszt megjelenését követően Vona Gábor, a párt volt elnöke éles szavakkal bírálta a bejegyzést.

Vona azt írta: bár az szerinte is tény, hogy a Fidesz-kormány “egy aljas, gátlástalan és képmutató csapat”, azt ugyanakkor aljas dolognak tartja, hogy a Jobbik a feszület és Jézus felmutatásával tudta csak illusztrálni a képmutatást.

“Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…”

– írta a posztban Vona, amihez ez után még egy hányós smiley-t is odatett.

A Jobbik nem sokra rá közleményben reagált Vona felháborodására. Bár a volt pártelnököt nem említették meg név szerint, nagy valószínűséggel rá céloztak, amikor azt írták:

“A fideszes politikusok nem a kereszténység, hanem a gyűlölet katonái, Orbán pedig egy hamis próféta. HIÁBA AKARJÁK AZT FIDESZES POLITIKUSOK ÉS A NER ÉRDEKÉBEN TEVÉKENYKEDŐ EMBEREK SZÁNDÉKOSAN FÉLREMAGYARÁZNI – ÉPPEN ARRÓL SZÓLT, HOGY TRUMP ÉS ORBÁN FELHERGELT FANATIKUS HÍVEI A FESZÜLET MÖGÉ BÚJNAK.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!