Orbán előállt a megoldással – Ezzel akarja megnyerni a választást!

Az ellenzéki összefogás és a kormánypárt is már kezdi előkészíteni a 2022-es országgyűlési választás stratégiáját. Mindeddig úgy tűnt, a Fidesz-KDNP elszámolta magát azzal, hogy egy táborba terelte az ellenzéket, most azonban Orbán bedobta a mestertervet, mellyel újabb választási győzelmet arathat!

Az már szinte biztos, hogy a kormánypárt elengedte a kétharmados győzelem lehetőségét, ez azonban számukra már nem is lényeges!

Az eddigi tíz évben az Orbán-kormány sikeresen a maga javára formálta a törvényeket, úgy osztott-szorzott, hogy az általuk felépített rendszer már a biztos többség nélkül is üzemképes.

A 24.hu szerint, a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, melyet maga a miniszterelnök hagyott jóvá. Ennek lényege – és úgy tűnik ez lesz a Fidesz választási győzelmének kulcs-stratégiája -,

hogy a kormány minden erejét és forrását a vidék megtartására koncentrálja.

Az önkormányzati választás megmutatta, hogy a nagyobb városok jelentős részében hátat fordítottak Orbán-rendszerének a választópolgárok. Rájuk a Fidesz már nem számíthat, azonban a vidék kisebb településein élők kiszolgáltatottabbak, így őket egyszerűbb csatarendbe állítaniuk.

A mostani határozat szerint, a vidék megújítása a cél, amire a kormány minden eddiginél több pénzt ad.

Orbán Viktor utasította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy a következő évek költségvetést is úgy alkossa meg, hogy

abban az eddigi 15 százalék helyett már 80 százalék legyen a nemzeti társfinanszírozás

a Közös Agrárpolitika Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap kerete.

Tehát a 2021–2027-es ciklusban 1000 milliárd forintnyi uniós résszel számolva, ha nem 15 százalékos lesz a magyar állam önrésze, hanem 80 százalékos, akkor 180 helyett közel 4000 milliárd forinttal fogja kiegészíteni az EU-s keretet.

Ezt a többletpénzt a magyar állam szinte biztos, hogy csak hitelekből tudja majd finanszírozni, tehát Orbán a választási győzelem érdekében eladósítja az országot!

Persze őt ez nem érdekli, hiszen ha győz, maga előtt tudja görgetni a problémát, ha pedig veszít, akkor az ellenzéki kormánykoalíció nyakába szakad az államadósság és az üres kassza!

A Portfolio számítása szerint, a megjelent határozat azt jelenti, hogy a kormány csaknem a négyszeresére emeli a vidékfejlesztési források keretét. Lényegében ez a kormány “mesterterve” a választás megnyerésére, hiszen a források bővítésével a Fidesz nemcsak megtartja a vidéki szavazóit, de ennek révén újabbakat is szerezhet, ami nélkül az ellenzék választási győzelme nagyon nehéz lesz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!