Munkahelyeket szüntetne meg Orbán kegyetlen terve – vannak akik ellenállnak

1106 Orban Mentegetozik

A költségvetés készítésének időszakában vannak az önkormányzatok, ezzel elérkezett az idő, hogy mindenki szembesüljön a valósággal, mit is okoztak a kormány önkormányzatokat sújtó intézkedései.

Tatabánya ellenzéki polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona számításai szerint a város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiányt okoztak a járványhelyzet miatt elmaradt bevételek és a kormányzati elvonások. Ezért megtakarítási programot hirdetett, 30 százalékkal csökkentenék a képviselők fizetését, és csaknem 10 százalékos létszámleépítést terveznek a városházán. Emellett csökkentenék az igazgatóság és felügyelőbizottsági tagok számát. Ezzel idén 60, jövőre 130 millió forint takarítható meg, amely még mindig elhanyagolható megtakarítást jelent a 2 milliárdos kieséshez képest.

A tatabányai MSZP ugyanakkor jelezte, nem támogatja 24 önkormányzati dolgozó elbocsátását,

mert a számok mögött emberek, családok és életek vannak, és tettek más javaslatot más városházi kiadások lefaragásáról, amelyekből további milliókat lehet a munkahelyek védelmében megspórolni. Emellett, felszólították a Fidesz helyi szervezetét, önkormányzati képviselőit és országgyűlési képviselőjét, hogy kormányukkal tetessék vissza a város pénztárába az onnan

“elvtelen és kicsinyes bosszúval kicsalt pénzeket, a valójában Tatabánya polgárait megillető milliókat!”

Az MSZP helyi szervezete világos álláspontot képvisel: a város nehéz pénzügyi helyzetének az okozója a kormány, de ez nem lehet ok olyan lépések meghozatalára, amelyek ártatlan dolgozóink megélhetését veszélyeztetik. A helyzet megoldására tárgyalásokat javaslunak, és ha annak eredménye képpen van visszaút az elbocsátásokból, a dolgozói jövedelmek csökkentéséből, akkor van visszaút a közös munka folytatására is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!