Ki nem találná, hol uralkodnak feudális viszonyok a Fidesz megyei elnöke szerint

Németh

Meghökkentő kijelentéseket tett Németh Zoltán, a Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei elnöke egy interjúban – szúrta ki az Azonnali.

A 170 ezer példányban megjelenő Nyugat-Hírmondó című lapban olyanokat mondott, mint hogy

  • “Az EU olyan, mint egy közös bográcsozás. Miután mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, lennének, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből. (…) A liberális politikusok mondvacsinált ürügyekkel akarják visszatartani az országnak járó EU-s pénzeket.”
  • “Magyarország államformája köztársaság, a népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés, államfője pedig a köztársasági elnök. Nem kell messzire mennünk olyan EU-s tagállamokért, ahol még mindig feudális viszonyok működnek: királyság vagy monarchia (ld. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium.)”
  • “S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról.”
  • “Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”
  • “De demokráciákban is találunk komoly eltéréseket. Franciaországban Emmanuel Macron köztársasági elnöknek – aki mellesleg Andorra hercege is – egy személyben normál esetben is sokkal nagyobb hatalma van, mint veszélyhelyzet idején rendkívüli felhatalmazással az egész magyar kormánynak.”
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!