Ezzel indítja az újévet a kormány – Nagy értékű ingatlant vásárolnak a kínai egyetem számára!

Miután az Orbán-kormány sikeresen elüldözte Magyarországról az európai élvonalába számító CEU-t, megállapodtak a kínai Fudan Egyetemmel, hogy Budapesten nyithatják meg első külföldi kampuszukat.

Most az mfor.hu számolt be arról, hogy 2020-as év utolsó Magyar Közlönyéből kiderült, hogy Orbánék elképesztően komoly támogatással fogadják a kínai egyetemet.

Eszerint, nem kell majd a Fudan Egyetemnek az ingatlanvásárlással bajlódnia, mivel azt a magyar kormány megvásárolja.

A kormányhatározat nem fogalmaz egyértelműen, így az nem derül ki belőle, hogy melyik budapesti ingatlan ad majd otthont a kínai egyetemnek, de a lap szerint feltehetőleg már megvan a helye, hiszen forintra pontosan meg tudták határozni, hogy mekkora kötelezettséget vállalhat az állam a 2021-es költségvetés terhére.

Orbánék így 821 millió 429 ezer forint értékben vásárolnak majd ingatlant a vállaltan is a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt álló intézmény részére.

Az egyetem első külföldi kampuszán négy vagy öt karon indulhat majd el az oktatás, előreláthatólag 2024-től, valamint azt is lehet már tudni, hogy a Fudan két, egy magyar és egy nemzetközi diplomát adhat majd az ott végzett hallgatóknak, pont úgy, ahogy azt a CEU is csinálta, és amiért a kormány elüldözte azt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!