Orbán sportinterjúja beismerése annak, hogy nagy bajban van az ország

Orbán

Jelzi, mekkora bajban van a magyar gazdaság, hogy Orbán Viktor utolsó idei interjújában olyat lebegtetett be, amit eddig soha: hamarosan véget vetne annak az utóbbi években általánossá váló gyakorlatnak, hogy számolatlanul önti a közpénzt a különböző sportágakba.

A miniszterelnök Szöllősi György és Ballai Attila felvetésére, hogy az ellenzék rendre tiltakozik, amikor a kormány a járvány miatt bevételkieséstől szenvedő sportot akarja támogatni, azt mondta:

A baloldal mindent ellenez, így a sportot is, de náluk ez inkább a napi gyakorlat része. Nézzük a lényeget! A teljesítményt meg kell fizetni,

de szerintem a pénz bizonyos határ fölött a sport ellenségévé válhat.

Több sportág már át is lépte ezt a határt. A pénz kétféleképpen is megronthatja a sportot. Egyrészt úgy, ha fontosabbá válik, mint maga a küzdelem, ha az edzők, az ügynökök, a klubvezetők a sportolóban nem a fantasztikus tehetséget látják, hanem a pénzszerzés lehetőségét. Másrészt pedig azzal, ha nem a képesség, hanem a pénz dönti el, melyik sportoló vagy csapat jut föl a csúcsra, s így a szegények és a gazdagok, a kicsik és a nagyok közti szakadék áthidalhatatlanná válik. A focivilág ma egyre inkább ilyen. Úgyhogy egyáltalán nem bánom, ha a sportvilág visszaereszkedik az eredeti küldetéséhez.

Hogy nyomatékosítsa, mennyire komolyan gondolja a sportmegvágásokat, Orbán külön a Puskás Akadémiát is megemlítette az interjúban.

“A Puskás Akadémia messze túlél majd minket, de a kiemelt szerepe valószínűleg csak átmeneti a magyar futballban. Egy leépített, lepusztult világban jött létre, ahol pótolhatatlan a szerepe. De most már felnőttek mellé a többiek”

– közölte Orbán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!