Orbán elszakadt a valóságtól – A szakértő szerint semmi alapja annak, amit mondott!

Orbán

Orbán Viktor a legutóbbi Kossuth Rádiós szereplése alkalmával arról beszélt, hogy ha rendelkezésre állna már a megfelelő számú oltóanyag az országban, akkor szerinte a magyar egészségügy egy hétvége alatt beoltaná a lakosságot.

“Az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina.”

Falus Ferenc azonban a miniszterelnök ezen kijelentésével egyáltalán nem ért egyet. A korábbi országos tisztifőorvos szerint, az, hogy a magyar egészségügy képes lenne egyetlen hétvége alatt beoltani nagyjából 3 millió embert, ami a nyájimmunitáshoz szükséges,

az “vicc kategória”.

Falus az ATV műsorában azt mondta, hogy még ha rendelkezésre is állna a megfelelő számú vakcina, számításai szerint 3 millió embert nagyjából 3-4 hónap alatt lehetne beoltani.

A volt tiszti főorvos elmondta azt is, hogy a következő hónapokban az Európai Unió folyamatosan szállítani fogja a vakcinákat, ezalatt az idő alatt pedig jól lehet majd látni, hogy a kormány hogyan teljest.

Az oltásellenességgel kapcsolatban Falus azt mondta, hogy ez leginkább abból fakad, hogy nem beszélnek tisztán és nyíltan az emberekkel. Tehát míg nem kap megfelelő mennyiségű információt a lakosság, addig nem is várható el, hogy mindenki be akarja adatni a vakcinát.

A miniszterelnöknek nem ez az első olyan kijelentése, melyet a szakemberek bírálnak. Orbán még szeptemberben arról beszélt a járvány második hullámával kapcsolatban,

“Mindenki megnyugodhat: ha valaki elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani!”

Azóta több tízezren fertőződtek meg és több ezren haltak bele a betegségbe Magyarországon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!