Beindult a pánikreakció a Fideszben – készülnek a “hosszú télre”

Tóth Bertalan országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke a Népszavában begjelent publicisztikájában jónéhány dologra rávilágít, hogyan is állnak ma a dolgok Magyarországon. Sorolja a bizonyítékokat, miért is hisznek egyre kevesebben a Fideszben a 2022-es győzelemben.

Tóth szerint a vírus mellett legalább ugyanolyan veszélyes az országra nézve a Fidesz kormány tétlensége is. Míg a környező országokban tömeges teszteléssel és szigorú óvintézkedésekkel fékezték a vírust, addig orbánnak csak az ingyenparkolás bevezetése jutott eszébe. Mint mondja, “Miközben máshol igyekeztek segíteni az emberek megélhetésén, nálunk

a Fidesz stadionokra, vadászkiállításra és űrkutatásra szórta el a Gazdaságvédelmi Alap milliárdjait.”

A Fidesz arra sem volt hajlandó, hogy a koronavírussal fertőzöttek részére biztosítsa a 100 százalékos táppénzt, hiába javasolták a képviselőik a parlamentben szinte hetente. Három millióan tengődnek a szegénységi küszöb alatt, miközben a Fidesz nem erősítette meg a szociális hálót, nem emelték az álláskeresési járadék összegét, sem az időtartamát, és nem emelték az alanyi jogon járó juttatások, vagyis a családi pótlék, a GYES, a GYET, és az anyasági támogatás összegét sem.

A földgáz ára a világpiacon jjelentős mértékben zuhant, a Fidesz viszont nem igazította ehhez a hazai árakat – emlékeztetett Tóth a rezsicsökkentés hazugságára. Rávilágított Orbán felelősség előli menekülésének fonákságára, míg szeptemberben a miniszterelnök azt mondta, ő és a kormánya felel mindenért, hiszen „ezért kapja a fizetését”, azóta ez már annyira megváltozott, hogy Orbán kijelentette, nem ő felelős a vírusért, és az abban meghalt emberek életéért.

Amit most, 2020 végén láthatunk, az már

a Fidesz végjátékának a kezdete, amit már ők is éreznek, és látható módon elkezdtek felkészülni a „hosszú télre”!

Kapkodva gyűjtögetnek, lopnak, válóperekben osztják szét a vagyont, és gyors ütemben igyekeznek civil pozíciókat elfoglalni. Rájöttek, hogy sem az erőfitogtatás, sem a krumplipolitika nem vezetett eredményre! Még náluk van a hatalom, még övék minden pénz, de a bukásuk már elkezdődött.” – utalt Tóth arra, hogy váratlanul elvált Mészáros Lőrinc és felesége, és hogy az új alkotmánymódosítással a fideszes vezetésű alapítványokba kitalicskázott pénzeknek most már senki nem nézhet utána.

Majd sorait a következőkkel zárja: “Radikálisak leszünk, mert a baloldal egyik fő erénye az, hogy van bátorsága változtatni. Egy korszakváltás küszöbén állunk, és az MSZP a motorja lesz annak a folyamatnak, amellyel létrehozzuk a Jövő Köztársaságát.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!