Putyin végre megtörte a csendet: így kommentálta Biden győzelmét

Putyin

Bár a választás már hat hete volt, Vlagyimir Putyin orosz államfő csak most gratulált Joe Bidennek az elnökválasztáson elért győzelméhez.

Putyin gratulációja azután érkezett, hogy hétfőn az elektori kollégium hivatalosan is megerősítette Biden győzelmét, végleg útját állva Donald Trump leköszönő amerikai elnök törekvéseinek, hogy megfordítsa a választási eredményeket.

Az orosz elnök néhány hete még azzal magyarázta késlekedését, hogy szerette volna megvárni, amíg le nem zárul az elnökjelölés folyamata. Érdemes hozzátenni, amikor Trumpot választották elnöknek, ez még nem volt olyan fontos neki, akkor ugyanis órákon belül gratulált.

Az orosz elnök most sikereket kívánt Bidennek, és kifejezte meggyőződését, hogy a globális biztonság és stabilitás ügyében rendkívüli felelősséggel bíró Oroszország és Egyesült Államok képes lesz a nézeteltérései ellenére reálisan hozzájárulni a világban jelentkező számos probléma és kihívás megoldásához.

Hozzátette: ennek figyelembevételével az egyenlőség és egymás kölcsönös tiszteletben tartása elvén alapuló orosz–amerikai együttműködés megfelelne mindkét ország népe és a nemzetközi közösség érdekeinek. Kifejezte készségét a Bidennel való együttműködésre és kapcsolatfelvételre is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!