Röhejes indoklást adott Putyin, miért nem gratulált még mindig Biden egyértelmű győzelméhez

Nem hátsó szándékból, hanem a “hivatalos eljárás lezárulásának kivárása miatt” maradt el az orosz gratuláció az amerikai elnökválasztás győztesének – jelentette ki Vlagyimir Putyin egy orosz tévécsatornának vasárnap.

Az orosz elnök szerint a tisztán hivatalos dolgokat el kell végezni, a kialakult gyakorlattal és az ügy jogi vonatkozásaival összhangban.

“Nincs itt semmilyen hátsó szándék, semmi szokatlan megfontolás vagy olyasmi, ami a kapcsolataink további romlásának alapjául szolgálhatna”

– magyarázta az orosz elnök, hozzátéve: Moszkva az amerikai nép bármely választottjával kész együttműködni, “de az, hogy ki kapta meg ezt a bizalmat, vagy a politikai szokásjognak megfelelően kell megnevezni, amikor az egyik fél elismeri a másik győzelmét, vagy legitim, jogi módszerrel, a végleges eredmény megvonásával”.

A kérdésre, hogy tart-e attól, hogy hallgatása elrontja a kétoldalú viszonyt, miközben a többi ország vezetője már gratulált, Putyin úgy felelt:

“Az elrontott viszonyt már nem lehet elrontani.”

Bár Putyin magyarázata elsőre akár még elfogadhatónak is hangzik, szavainak ellentmond, hogy 4 évvel ezelőtt Donald Trump megválasztásakor bőven a hivatalos eredmények lezárulta előtt gratulált a frissen megválasztott amerikai elnöknek, így nehezen érthető, hogy most Bidennel miért ne tette volna meg ugyanezt, ha csak ennyi fenntartása lenne a választás kimenetelével szemben.

Bővebben itt írtunk arról, hogy a brit sajtó egy részében közben szárnyra kapott a pletyka, hogy az orosz elnök halálos betegségben szenved:

Putyin halálos beteg? Döbbenetes információk keringenek a brit sajtóban!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!