Döntött a kormány – 9. alkalommal módosították az alkotmányt

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A kormánypártok immár kilencedik alkalommal módosították a 2012. január 1. óta hatályos “gránitszilárdságú” Alaptörvényt, melynek egyik szellemi atyja nem más, mint Szájer József volt.

A kereszténydemokráciánk alapját jelentő alkotmány fő szerzője már nem tagja a kormánypártnak, mivel két héttel ezelőtt a belga hatóságok rajtakapták egy illegális orgián, ahonnan ecstasyval a táskájában, az ereszcsatornán próbált meg menekülni.

A 444.hu közlése szerint, a mai munkát ennek a megvitatásával kezdték a Parlamentben, többen is felszólaltak az üggyel kapcsoltban, majd jöttek a szavazások.

Az országgyűlés kormánypárti többsége először megszavazta a Volner János által benyújtott választási törvény módosítását.

Ennek értelmében a jelenlegi 27 helyett, a jövőben már 71 egyéni választókerületben kell majd jelöltet indítania azoknak a pártoknak, melyek országos pártlistát kívánnak állítani.

Ezután következett a 9. alkotmánymódosítás, amit végül a kétharmados kormánytöbbség: 134 igen, 45 nem és 5 tartózkodás mellett megszavazott.

Ezzel például olyan mély összegzéssel bővült Magyarország Alaptörvénye, mint “az anya nő, az apa férfi”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!