Rogán megzsarolta a vakcinára nem jelentkező magyarokat?

Rogán
Forrás: Bayer Show / HírTV

A propagandaminiszter a HírTV Bayer Show című műsorának vendége volt vasárnap este.

A beszélgetés egy ponton a vakcinára és az arra való jelentkezésre terelődött.

Mint ismert: nemrégiben indult el az információs honlap, amin keresztül jelentkezni lehet a vakcinára. A honlapot számos kritika érte, szakemberek nem nagyon értették, miért kell érzékeny személyes adatokat is megadni. Aki nem figyel eléggé, az ráadásul elküldheti az adatait Rogánéknak is. Ha bekattintja, hogy későbbi kapcsolattartásra is vágyik, annak az adatkezelője az Idomsoft nevű cég lesz, ami a választási rendszer szoftverét is üzemelteti.

A regisztrációt Rogán azzal magyarázta: miután az oltás csak önkéntes alapon lehetséges, tudniuk kell, ki szeretné magát regisztráltatni, hogy az oltás elindulhasson.

“Aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. Attól még nem kötelező. Ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor még úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának. Ha viszont nem jelentkezik, akkor nem tudjuk, hogy szeretné megkapni, így hátrébb kerül a sorban”

– közölte a propagandaminiszter.

A kijelentése már csak azért is meglepő, mert az eddigi megnyilatkozásokból inkább az volt leszűrhető, hogy a regisztráció az igényfelmérés miatt kell, sorrendet nem ez alapján állítanának fel. Arról, hogy azok, akik nem adják most meg az adataikat, csak később vehetik fel az oltást, eddig nem volt szó.

Az érintett rész a beszélgetés végén, a 39. perc környékén tekinthető meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!