Gyurcsány kiterítette a lapokat – ők lehetnek az ellenzéki miniszterelnök jelöltek

Gyurcsany Ferenc

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a Telex-nek adott hosszabb interjút, amelyben nem titkolta el, kik jöhetnek szóba miniszterelnök jelöltként.

10 év után tart ott az ellenzék, hogy közösen fog indulni, közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök jelölttel. “A közös miniszterelnök-jelölt lesz az ellenzék vezetője. Nem kétséges. Lassan megtaláljuk ezt a személyt, és mögötte egységes lesz a tábor.” – jelenti ki Gyurcsány Ferenc.

Ahogy mondja, mostanában sokan megfordulnak a nappalijában, ő pedig beszélget mindenkivel, pártok közötti diplomáciát folytat. Már elég kevesebbet foglalkoznia a saját pártjával, a mögötte álló vezetők megteszik ezt, ő már a következő kormány programján, személyi összetételén gondolkozik, és beszél mindenkivel akivel lehet.

A hat ellenzéki párt elnöke, társelnöke nagyjából havonta egyszer találkozik, a különböző munkacsoportokban pedig sokan mások dolgoznak, ők hetente legalább egyszer összejönnek. Ennek része a programalkotás is, egy nagyon kidolgozott program lesz a végén, melyet az előválasztáson megválasztott miniszterelnök jelölt fog prezentálni.

A volt miniszterelnök elárulta azt is, hogy kikről gondolkoznak komolyan az ellenzéki oldalon mint lehetséges jelölt:

Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára,

sorolja szigorúan nem erősorrendben Gyurcsány, majd újságírói kérdésre kiegészíti a listát Fekete-Győr Andrással. Ahogy ő látja, ezeknek a személyeknek az esélyei a felmérések alapján nagyjából reálisak is. Gyurcsány Ferenc azt is elárulta, hogy még nem tudja, lesz-e miniszterelnök-jelöltje a DK-nak, de ha lesz,

akkor az Dobrev Klára lesz,

ha pedig nem lesz, akkor az azért,mert Dobrev nem fogja azt elvállalni. Ezzel a kijelentésel egyértelmű lett az is, hogy a DK egyedül Dobrev Klára személyében gondolkodik. Az előválasztás technikai lebonyolítása, annak részletei hidegenhagyják a volt miniszterelnököt, számára az a legfontosabb, hogy közös indulással és győzelemmel, hogyna lehet közösen, jó kormányzással előrevinni az ország ügyét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!