Még nem dőlhet hátra Orbán: mutatjuk, miről dönthetnek a jövő héten

Orbán2
Fotó: Népszava

Nemcsak Deutsch Tamás, de a teljes Fidesz-frakció kizárása is napirendre kerülhet az Európai Néppárt jövő heti frakcióülésén – írja a Telex.

Az már biztos, hogy Deutsch Tamás kizárása napirenden lesz a november végén tett gestapózása miatt, erről a Néppárt a szerdai frakcióülésén döntött.

Most az is kiderült: nemcsak Deutsch kizárásáról szavazhatnak, de a teljes Fidesz-frakció kizárása is az asztalra kerülhet. Ez utóbbit még tavasszal kezdeményezték, miután a Fidesz megszavazta a felhatalmazási törvényt.

Ami aggodalomra adhat okot a Fidesznek, hogy Deutsch kizárását az az Othmar Karas kezdeményezte, aki annak az Osztrák Néppártnak (ÖVP) a tagja, amiről korábban Gulyás Gergely még azt nyilatkozta,

nagyrészt rajtuk is múlik, hogy a Fidesz maradhat-e a Néppártban.

Az ÖVP áprilisban még nem csatlakozott ahhoz a 13 párthoz, ami kezdeményezte a Fidesz kizárását, Deutschéba viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy beszállhatnak, Karas legalábbis mindenképp. Hogy ez a teljes pártra is igaz-e, és hogy a Deutschról szóló döntésük kiterjedhet-e a Fideszre is, jövő héten kiderül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!