Tragikusak a magyar adatok – ezt a táblázatot soha nem fogják megmutatni

Orbán Viktor egyik reggeli rádiós interjújában jelentette ki, hogy őt egyetlen adat érdekel, az pedig a halálozási adat, ő mindent ebben mér, az elvesztett emberéletek számában, ezt kell alacsonyan tartani. A mostani statisztikai adatok azt mutatják, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült megugornia a saját magának felállított lécet sem.

A kormányzati információs csatornákon folyamatosan azt hallani, hogy Magyarország a legjobban védekező országok között van, az 1 millió főre vetített halálozások számában igen jól állunk, ha szabad egyáltalán ilyet kijelenteni. Amit mond a kormány, az nem hazugság, csak az elferdítése annak. Ugyanis, a kormányzati statisztikák egyben számolják a tavaszi első, és a mostani második hullámot. Csakhogy, tavasszal valójában a vírus elkerülte Magyarországot, semmilyen járvány nem volt, míg Európa többi országát keményes sújtotta. Ha visszaemlékszünk, márciusban

összesen 37 fertőzött volt a kórházakban, amikor Orbán a teljes lezárást elrendelte!

Most pedig a napi halálozási adat nagyobb, mint akkor az összes fertőzött száma! Azt viszont már mélyen elhallgatja a kormánymédia, hogy a mostani időszakban teljesen más a helyzet.

Decemberben, a magyar halálozás lett a legrosszabb

az összes, hasonló méretű országhoz képest. Az alábbi ábrán jól kivehetőek a számok:

Decemberi Halalozas

A mostani magyar adatok összes COVID-19 által okozott halálesetet tekintve rég meghaladták a tavaszi hullámban súlyosan sújtott osztrák és svájci esetszámokat, és egyre közelítenek a brutális svéd összhalálozáshoz. Ha a szokásos egymillió lakosra vetítjük a számokat, akkor is tragikus képet kapunk, az ilyen méretű országok között a negyedik legrosszabb adatokkal rendelkezünk.

Hozzátesszük, hogy a fertőzöttek számát nem nagyon lehet mérvadónak tekinteni itthon, mert a tesztelések számának folyamatos változása, és a kontaktkutatás teljes hiánya torzítja ezeket az adatokat.  A statisztikailag kevésbé manipulálható halálozási számokban azonban ugyanaz látszik egymillió főre vetítve is, mint az előző ábrán: az őszi hullámban többen halnak meg Magyarországon, mint tavasszal Ausztriában.

Covid Statisztika

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!