Gyalázatos dologra derült fény – Orbán bebizonyította, hogy magasról tesz az emberek életére!

A koronavírus-járvány nemcsak egészségügyi kihívások elé állítja az országokat, de a gazdaságot is kemény próba elé állítja.

Az Orbán-kormány az önkormányzatokra nehezedő nyomás enyhítése helyett, például pénzelvonással súlyosbítja a helyzetet, miközben a saját hóbortjukra két kézzel szórják a pénzt!

Az Mfor.hu vizsgálta meg a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatokat, amiből kiderült, hogy március 20-a óta Orbánék összesen 140,2 milliárd forintot csoportosított át a sportcélokra a járvány idején.

Ez naponta mintegy 541 millió forintot jelent!

(Ezek az átcsoportosítások pluszforrásnak számítanak, mivel máshonnan vonták el őket, hogy sportcélokra tudják végül fordítani.)

A járvány kitörését követően, a tavaszi első hullámban 48,2 milliárdot csoportosítottak át, majd nyáron további 44,2 milliárdot, végül most a második hullámban eddig 47,7 milliárdot.

A lap kiemeli, hogy a legtöbb pénz különféle létesítményfejlesztésekre ment el, illetve azoknak az előkészítésére, összesen 104,2 milliárd forint.

Megnézték azt is, hogy mennyi ment az egyházakhoz a pandémia ideje alatt, és kiderült, hogy Orbánék oda is átcsoportosítottak 103,2 milliárd forintot március óta, valamint emlékeztettek arra is, hogy a Járvány Elleni Védekezési Alap egyik forrását jelentő extra bankadó felét a hitelintézetek TAO-támogatás formájában különféle sportszervezeteknek utalják át.

Mindezek ismeretében a lap végül azt is kiszámolta, hogy mennyit pluszforrást csoportosított át az Orbán-kormány az egészségügy számára.

A kormányhatározatok összesítéséből kiszámolták, hogy mindössze 50,7 milliárd forintot,

ami majdnem a harmada, mint amit a sport területére irányítottak, és a fele az egyháznak utalt pénznek!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!