Megszólalt a volt Fidesz-tag, aki az elsők között buktatta le Szájert

Ungár

“Szájer József ügye elsősorban arra világít rá, hogy milyen komoly problémákat és károkat okoz, ha valakinek rejtőzködnie kell”

– fogalmazott a Népszavának adott interjújában Ungár Klára, egykori fideszes, később SZDSZ-es politikus.

Ungár a kilencvenes évek közepéig volt az akkor még liberális Fidesz tagja, onnan lépett át a szabad demokratákhoz. 2001-ben a magyar politikusok közül az elsők között vallotta be nyíltan, hogy a saját neméhez vonzódik.

Emlékezetes: Ungár 2015-ben egy a Népszabadságnak adott interjújában, Orbán Viktor egy homofób megszólalását követően állította azt Szájer Józsefről és Kocsis Mátéról, hogy homoszexuálisok. Szájer akkor nem reagált a nyilatkozatra, Kocsis viszont pert indított, amit másodfokon elveszített.

Ungár most azt mondta: óriási lelki teher lehetett Szájeren, “ha még kijárási tilalom idején sem tudott mit kezdeni a vágyaival.”

“Szájer nem is a politikai munkába, hanem a titkolózásba fáradt bele. rendkívül mély bizalmi válság lehet a fideszben. Könnyen elképzelhető, hogy még a miniszterelnök se tudta, mi a valódi oka Szájer lemondásának. Éppen ezért most Orbán Viktor személyes dühöt is érez Szájerrel szemben.”

A politikus azt is elmondta a lapnak, ha valakinek fontos, hogy szabadon élhesse a saját életét, “jól teszi, ha nagyon messzire elkerüli a Fideszt”. Ungár nem számít arra, hogy a kormány részéről csökkenni fog a homofób megnyilvánulások száma és intenzitása.

“Ha pedig 2022-ben a Fidesz újra megnyeri a választást, még durvább támadások jöhetnek, akkor már semmi sem állítja meg Orbánékat”

– jelentette ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!