Elszólta magát a miniszterelnök? – Brutális adatokat közölt a rádióban!

Péntek reggel Orbán Viktor megtartotta szokásos állami rádiós beszédét, ahol az egyik fő téma a hazai koronavírus-járvány második hulláma és az egészségügyi rendszer helytállása volt.

A miniszterelnök azonban olyan kijelentést tett a Kossuth Rádióban, mely sokkolta a hallgatókat.

A 444.hu közlése szerint elmondta, hogy jelenleg “két csatatér van most, két frontvonal”, az egyik a kórház, a másik az iskola. Utóbbi szerinte azért lényegesen fontos, mivel ha a szülő nem tudja beadni a gyerekét ezekbe az intézményekbe, akkor otthon kell maradniuk, ezzel pedig kiesnek a munkából és veszélybe kerül a megélhetésük.

Ezt követően pedig rátért a kórházi kérdésre, amivel kapcsolatban elképesztő kijelentéseket tett:

“Ami a kórházakat illeti, ott nem látok egyelőre biztató jeleket”

– kezdte Orbán, aki ugyan optimista, de látja, hogy nem javulnak az adatok egyik napról a másikra, sőt, összességében folyamatosan növekszik a kórházban kezeltek száma.

“Most az operatív törzs üléséről jövök, és azt látom, hogy mára 9500 magasságában van, tehát el fogjuk érni a tízezer kórházi ágyon fekvő betegszámot hamarosan.”

Ha Orbán nem csak véletlen mondta ezt az adatot, hanem valóban ennyi beteget kezelnek kórházban, akkor az azért igazán meglepő, mivel csütörtökön hivatalosan még csak 7500 kórházban fekvő fertőzöttről lehetett tudni!

Az azonban nem igazán tűnik reálisnak, hogy egyetlen nap alatt kétezerrel ugrott volna meg a számuk, így lehetséges, hogy Orbán nemcsak a fertőzöttekről beszélt, hanem az összes kórházban fekvő betegről.

A miniszterelnök kijelentése azonban mindenképp meglepő, mivel mindvégig a fertőzöttségi számokról és járványadatokról beszélt, így pedig még zavarosabb, hogy mondhatott eddig ismeretlen számadatokat.

Frissítés!
Időközben megérkezett a kormány hivatalos magyarázata arra, miért közölt Orbán 7500 kórházban kezelt beteg helyett 9500-at.
Eszerint a miniszterelnök “a megfigyelés alatt álló, kórházban fekvő, koronavírus gyanús, de még nem igazolt betegek számát adta hozzá ehhez az adathoz”.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!