Clooney nem hátrál: Soros-ösztöndíjas múltjával támadja Orbánt

George Clooney Stressed Hell On Earth Next Project Feature

A világhírű színész a 24.hu megkeresésére azzal reagált a magyar kormánymédiában megjelent hazug vádakra, miszerint Soros György fizetett ügynöke lenne, hogy életében összesen mindössze egyszer találkozott az amerikai milliárdossal.

“Soros Györggyel egyszer, egy ENSZ-értekezleten találkoztam, ahol az Egyesült Államok elnöke is ott volt, és a menekültválságról volt szó”

– mesélte a színész.

Soros fiával, Akexszel egy másik alkalommal volt szerencséje találkozni (ekkor készült kettejük közös fotója is, melyet a kormánysajtó azóta véres kardként hordoz körbe a propagandában), a davosi világfórumon, “ebben viszont ki is merült a kommunikációja Soros Györggyel”.

“Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont”

– szögezte le.

Azt ugyanakkor elmondta: a Soros-család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hozva a világnak.

“Orbán úr ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros úr fizette az angliai tanulmányait”

– tapintott érzékenyre pontra a színész, hozzátéve: az üzletember nemcsak Orbán taníttatását fizette, de “dollármilliókkal is támogatta az éppen frissen megalakuló Fideszt”.

“Szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen”

– fogalmazott, felsorolva, hogy pontosan mi is a gondja a rendszerrel: “Az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat”.

“Mintha 1956 soha nem történt volna meg, amikor a világot elárasztották a szovjet uralom elől menekülő magyar menekültek”

– mutatott rá a rendszer kétarcúságára Clooney, miközben az őt földrajzi ismeretei miatt alpári módon sértegető Deutsch Tamásnak ellentmondva elmesélte, hogy az elmúlt évtizedekben többször is járt Magyarországon, egyszer a 80-as években, még a szovjet befolyás idején, másodjára pedig a kétezres években.

“A 2000-es évek elején tértem vissza, és a Dunaparton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott.

Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt”

– fogalmazta meg zárásként reményeit a színész.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!