Veszélyeztetett korúakat küldenének a frontvonalba – Koronagyanús eseteket kéne vizsgálniuk

A koronavírus eddigi ismereteink alapján főként az idősebb korosztályra veszélyes, ennek érdekében például a gyanús esetek kivizsgálásához nem a veszélyeztetett korcsoportból küldtek orvosokat.

A Pesti Hírlap figyelt fel és számolt be arról, hogy az egyik nyugdíjas szövetkezet felhívást tett közzé, melyben

nyugalmazott egészségügyi dolgozókat keresnek PCR-mintavételre.

“Ön is a hétköznapi hősök közé tartozhat, amennyiben egészségügyi tapasztalattal rendelkezik” – kezdi bejegyzését a szövetkezet.

Kiemelik, hogy minden nap kéne menniük dolgozni a munkára jelentkezőknek, és nettó 1500 forintot kapnának óránként, valamint hozzáteszik, hogy a legbiztonságosabb védőfelszereléseket biztosítják, és minden nap végeznének szűrővizsgálatot a dolgozóikon.

A lap megkereste a szövetkezetet, hogy megtudják, összesen hány álláshely betöltésére keresnek a veszélyeztetett korcsoportból embereket, és azt, mennyire biztosak abban, hogy biztosítani tudják a nyugalmazott egészségügyi dolgozók védelmét.
A szövetkezet válaszában azt írta, hogy minden felmerült kérdésre majd csak november 20-a után tudnak válaszolni:

“Jelenleg a lehetséges munkavállalók jelentkezését várjuk és a munkával kapcsolatos paramétereket, többek között a védőruházat, illetve az egyéb speciális körülmények részletezését az érdeklődők részére a november 20. utáni időszakban tudjuk közölni”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!