Álhírt terjesztett Bayer Zsolt – késik a bocsánatkérése

A fideszes Bayer Zsolt “mocskosniggerezett” egyet a Magyar Nemzet elnevezésű fideszes kormánylapban. A cikket fel tették a Facebookra is, várva a lájkokat és megosztásokat a hazafiaktól. Ám Bayer a fasiszta szöveg mellett szakmai hibát is vétett. Vagy nem is hibázott, hanem tudatosan hazudott. Döntsék el Önök, mi történhetett!

A cikkhez tartozó eredeti kísérő szöveg annyira durva volt, hogy valamelyik szerkesztő gyorsan módosította is, az utókornak már csak Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő mentése őrizte meg az utókornak:

Bayer Torolt Cikk Cim

A fasiszta szövegen túl azonban az egész cikk egy egyszerű hazugságra épül. „A Spanyolországhoz tartozó (egykor igazi, katolikus nagyhatalom volt!) Kanári-sziget egyik katolikus templomába, a mise kellős közepén besétált egy félmeztelen fekete férfi, egy mocsok bűnöző, összeszedegette az oltáron lévő értékeket” – írja Bayer, majd azzal folytatja, hogy “fényes nappal az oltárról lopott a migráns” címmel számolt be róla a média, persze nem a balliberális, mert ott ilyeneket tilos elmondani. Az egésszel csak az a gond, hogy

tulajdonképpen egy álhír terjesztésében vett rész Bayer,

mert a hírben szereplő eset valóban megtörtént, csak éppen nem a Kanári-szigeteken, hanem  a dél-amerikai Guyana fővárosában, Georgetownban található Szeplőtelen Fogantatás Székesegyházában, ahol is az elkövető nem egy Európába érkezett migráns volt, hanem valószínűleg tudatmódosító szerek hatása alatt álló helyi férfi.

Ha Bayer megnézte volna az esetről szóló videót, akkor láthatta volna, hogy angol nyelvű volt a mise, az egyik celebráló pap is szintén fekete volt, a videó sarkában pedig egyértelműen jelölték a helyszínt. Ám Bayer nem tette meg ezt a minimális forráselemzést sem, vagy éppen megtette, csak nem illett bele abba a képbe, amit folyamatosan sulykolni szeretnének. Nem tudjuk, hogy csak egyszerűen hibázott Bayer, vagy alapvetően aljas szándékkal ki akarta forgatni a történteket. Döntsék el Önök!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!