Azonnali lépésre szólították fel Orbánt – Emberéletek múlhatnak a miniszterelnök tétlenkedésén!

33865553 Bcc260cd50ea82aeb89790985c3ea077 Wm
Fotó: Mónus Márton / MTI

Magyarországon napról napra romlik a járványhelyzet, ezért pedig haladéktalan lépésre szólítja fel a kormányt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete!

Közleményükben kifejtik, hogy a labornak tekintett Ausztriában, ahol jelentősen jobb most a járványhelyzet mint nálunk, keddtől december 8-ig elrendelték az iskolák bezárását.

Szerintük követni kellene a példát és a magyar közoktatási intézményeket haladéktalanul be kellene zárni, valamint javasolják, hogy a “zárás alatt valósuljon meg az intézményi dolgozók beígért, államilag finanszírozott átfogó tesztelése.”

“A kormány szervezze meg az egészségügyi dolgozók és a kritikus szolgáltatásokat ellátók számára a gyermekfelügyeletet ugyanúgy, ahogy tavasszal a miniszterelnökség és egyes minisztériumok dolgozói számára is képes volt megtenni” – emeli ki a PDSZ.

Közleményükben azt is megemlítik, hogy

“A kormány ne hagyja magára a munkáltatókat és a munkavállalókat:

vadászati kiállítás, olimpiai stadion, belgrádi vasút helyett segítse meg őket abból az uniós támogatásból, ami ezt a célt szolgálja!”

A gyermekével a járvány alatt otthonmaradásra kényszerülő szülők támogatásával kapcsolatban pedig azon az állásponton van a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy ők is minősüljenek keresőképtelennek, és a táppénzük mellé részesüljenek kiegészítő jövedelempótló támogatásban!

Az újranyitáshoz pedig azt fűzték, hogy a járványhelyzet teljes időtartalmára álljanak át a felsősök és a középiskolások a digitális munkarendre, normál munkarend szerint csak az alsósok tanuljanak. Hozzáteszik, hogy a digitális oktatásban lemaradóknak pedig digitális tanulócsoportokat kellene szervezni, hogy felzárkózhassanak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!