Egy polgármester leplezte le Orbánék hazugságát: kitette az asztalra a valós számokat

Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta meg a város kórházának valós állapotát. Orbánék kommunikációjával ellentétben nincs minden a legnagyobb rendben.

Naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt, amit ahhoz kell viszonyítani, hogy összesen 180 koronavírusos beteget ápolnak az intézményben. A kórházban leállították a szakrendeléseket is annak érdekében, hogy az ágyak negyven százalékát átalakíthasák a fertőzött betegek fogadására. A legnagyobb problémát mégis az okozza, hogy bár

32 lélegeztetőgéppel rendelkezik az intézmény, abból csak 17-et tudnak üzemeltetni személyzet híjján,

mert Győrbe rendelte a kormányzat azokat az orvosokat, akik értenek a lélegeztetőgéphez! Akárhogyan is akar a Kásler-Orbán duó bűvészkedni a számokkal, ha kettőt összeadunk hárommal, akkor mindig ötöt kapunk, és soha nem lesz az eredmény hat vagy hét. A kormányzatnak már régen megbukott az az elképzelése, hogy majd lépcsőzetesen jelölik ki a járványkórházakat, mert a múlt hét óta gyakorlatilag mindenkinek kell fogadnia a koronavírusos betegeket.

Az orvosok és nővérek ide-oda utazgatása pedig nem fogja megoldani a problémát, mert egyszerűen kevesen vannak már most is, pedig be sem indult az az elvándorlási hullám, ami januártól várható az új, esztelenül bevezetett egészségügyi jogállásnak köszönhetően.

Végzetes ballépést követett el a kormány – külföldre menekülnének az orvosok

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!