Betelt a pohár a tanároknál: kemény követelésekkel álltak elő

Teljes bizonytalanságban tartja a kormány a pedagógustársadalmat azzal, hogy nem hajlandó nyilvánosságra hozni az iskolák feretőzöttségi adatait, miközben már négy tanár is életét vesztette a koronavírus fertőzés következtében. Most betalt a pohár a pedagógusoknál.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) eddig sem kért teljesíthetelen és vállalhatatlan dolgokat, mindössze a tanárok rendszeres tesztelését, és a napi szintű fertőzöttségi adatok megismerését szerették volna elérni.

Mivel nincs egységes eljárási rend arra az esetre, ha valaki beteg lesz az iskolában, olyan extrém esetekre is fény derült, amikor pozitív teszteredmény után is be kellett mennie a pedagógusnak dolgoznia. Az adatok titkolásával megakadályozzák, hogy a szülők valós tények alapján eldönthessék, engedeik-e vagy nem a gyermeküket az iskolába.

Most a pedagógusok egy petíciót indítottak, amelynek célja egybecseng nagyon sok járványügyi szakember eddig is hangoztatott véleményével, miszerint

a középiskolák és az általános iskolák felső tagozatait zárják be,

ezeken az évfolyamokon térjenek át újra a digitális oktatási rendre, míg az alsósok számára biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend.

A követelés bele illik abba a sorba, amelyben már egyre több felől követelik a kormánytól a szigorúbb intézkedések meghozatalát. Míg tavasszal szinte senki nem ismert koronavírusos beteget, mára ez a helyzet megváltozott, és az emberek nap mint nap szembesülnek a betegséggel, így érthető, hogy egyre nagyobb a társadalmi elvárás a szigorító intézkdések meghozatalára. A kormány egyenlőre még mindig csak a maszkviselési szabályok szigorításában látja a megoldást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!