A legveszélyeztettebbek között vannak, mégsem törődik velük senki

A szeptemberi iskolakezdés óta az egészségügyi dolgozók mellett a tanárok lettek a koronavírustól leginkább veszélyeztetett csoport, köszönhetően a magas kontakszámnak. Ehhez jön hozzá az a tény, hogy a gyerekek legtöbbször tünetmentesek, ám fertőzhetnek. Ennek ellenére, mintha senki nem törődne a tanárok egészségével.

Az állami iskolákat  fenntartó Klebelsberg Központ szerint minden rendben van az iskolákban, nincsennek komolyabb fennakadások az oktatásban, és a betegség vagy karantén miatt kiesett tanárokat is tudják pótolni. Azonban megdöbbentő, hogy

a központ nem vezet nyilvántartást a Covid–19-cel fertőzött pedagógusokról!

Pedig minimálisan szükséges lenne tudni, hogy milyen területi eloszláson, milyen mértékben fertőződtek meg tanárok, mert ezekből az adatokból lehetne előre felkészülni az eseményekre, hol lesz esetleg szükség iskolabezárásra. De nem csak ez mutatja, hogy mostohagyerekként kezeli a kormányzat a pedagógusokat.

Kásler Miklós még szeptemberben bejelentette, hogy azok a tanárok, akik a Covid miatt nem tudnak dolgozni (koronavírusosak lettek vagy szoros kontaktnak minősülnek) százszázalékos táppénzre jogosultak. Azonban

egyelőre csak ígéret a 100 százalékos táppénz!

Jelenleg az a helyzet, hogy minden esetben a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt arról, hogy fertőzés vagy annak gyanúja miatt mely pedagógusoknak kell karanténba mennie. Közülük, akik egészségesek, vállalhatják, hogy otthonról is ellátják a feladatokat, és ebben az esetben fogja csak  a teljes fizetésüket folyósítja a fenntartó!

Állítólag már a kormány előtt van a szükséges módosítás, ám a jogszabály még nem született meg. Ez annak a fényében azért érdekes, hogy máskor egy szombat délutáni kósza ötletből hétfőn már törvény lesz a parlamentben. Ja, ha az éppen a Fidesz érdekét is szolgálja. Most nem sikerült gyorsan dönteni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!