Kövér megőrült? Hajszálnyira volt a hadüzenettől a szomszédos országoknak!

1023 Kövér
Fotó: Népszava

Rémületes, mit művel a magyar országgyűlés elnöke! Kövér László beszédében teljesen nyíltan megüzente a környező országoknak: a Fidesz azért küzd, hogy az elcsatolt területeket visszaszerezzék!

A döbbenetes beszédet Kövér László egy csütörtöki ünnepségen mondta Cégénydányádon, ahol gróf Tisza István szobrát avatták fel. A Népszava tudósítása szerint a házelnök, miután a nemzeti hűség államférfijának nevezte Tiszát, hirtelen fordulattal kijelentette:

„A nemzeti hűség a magyar politikában azt a vágyat, akaratot és küzdelmet jelenti, amely révén helyreállítható a történelmi ország területi egysége,

a magyar állam önrendelkezési képessége és a szülőföldjén élő magyarság nemzeti szabadsága és összetartozása.”

Félelmetesen egyértelmű szavak ezek az egyik legfőbb közjogi méltóságtól, a Fidesz meghatározó emberétől. A „területi egység” ugyanis nem átvitt értelemben vett kifejezés, hanem szinte már közigazgatási fogalom.

A „területi egység helyreállítása” pedig világos kinyilvánítása annak, hogy Orbánék vissza akarják szerezni az elcsatolt területeket.

Ez olyan kijelentés, ami hajszálnyira van a hadüzenettől!

Hiszen nehezen elképzelhető, hogy Románia, Szerbia, Ukrajna vagy Szlovákia bármikor is önszántából lemondana az egykori magyar területekről, csak hogy „helyreálljon a történelmi Magyarország területi egysége,” amiért Kövér bevallása szerint ők küzdenek.

Mindez azért is félelmetes, mert néhány hete Orbán kedvenc lapjában, a Nemzeti Sportban megjelent egy döbbenetes hirdetés, amiről mi is írtunk. A teljes újságoldalt betöltő fotón rohamozó gyalogos katonák képe volt látható a következő szöveggel: „Igazság, erő, felemelkedés. Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét.” Alatta pedig egy internetes cím: keszüljetek.hu. A hirdetést a Fidesz-kormány által pénzelt intézet, az Alapjogokért Központ tette közzé és nagyon sokan nem értették. Kövér szavai után viszont felmerül a kérdés:

Erre kell készülnünk?

0922 Keszuljetek Kep

Mi van, ha ez nem csak Kövér túlzó hőbörgése? Mi van, ha a háborús plakátokat megjelentető, érthetetlenül fegyverkező Orbánék a szemünk előtt készülődve viszik bele az országot valami olyan őrületbe, amit ma még el sem tudunk képzelni? Jó lenne, ha erről minél többen tudnának…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!