Újabb bábot vásárolt Orbán az USA-ban – de ez a módszer eddig sem jött be

Annak ellenére, hogy az előző amerikai elnök választáson Orbán volt az első a külföldi kormányfők közül, aki támogatásáról biztosította Trumpot, a várva-várt Magyarországi látogatás elmaradt. A CEU ügye sem tett jót az amerikai-magyar kapcsolatoknak, ami tovább romolhat Biden győzelmével. A miniszterelnök megelőző hadműveletbe fogott.

Tízmillió forintnak megfelelő dollárért újabb politikai lobbistát fogadott fel a magyar állam az Egyesült Államokban. Az amerikai magyar nagykövetségen keresztül bérelték fel azt a cikkírót, aki majd kedvező médiamegjelenést biztosít Magyarország számára az Egyesült Államokban.

David Reaboi a Strategic Improvisation nevű kommunikációs cég igazgatója, akinek a most napvilágot látott szerződés szerint az lesz a feladata, hogy “pozitív médiamegjelenést [media coverage] generáljon Magyarország számára, és szembeszálljon a negatív médiamegjelenésekkel.”

Magyarul, Orbán az USA-ban is szeretné, ha lenne egy olyan terep, ahol nem kérdeznek vissza, ahol azt kérdezik, amit ő szeretne, ahol mindenféle ellenvélemény nélkül mondhatja el a hazugságait. Ennek érdekében Reaboi folymatosan fog magas rangú magyar kormányzati tisztségviselőknek interjú lehetőségeket teremteni, hogy átmenjen a kormány üzenete.

Azonban most Orbán melléfogott,

mert az USA médiája egyáltalán nem így működik, a demokratikus hagyományok, a sajtó szabadságának tisztelete jóval mélyebb gyökerekkel rendelkezik. Csak gondoljunk az utolsó elnöki vitára, ahol a regnáló és a várományos elnöknek is igencsak komoly kérdéseket szegeztek neki.

Orbán azonban nem tanul, hiszen 2018-ban már közel 970 millió forintot költött Magyarország hasonló célokra az USA-ban, aminek láthatóan nem sok sikere lett. Egy eredmény biztos lesz, Orbán reggelente majd olvashat olyan cikkeket az Amerikai Egyesült Államokból is, ami neki tetszik, igaz, rajta kívül nem sokan fogják olvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!