Valami nagy dobásra készül Orbán – az előjelek már látszanak

Valójában még csak a ciklus közepén járunk, de már nem csak az ellenzék készül gőzerővel a 2022-es választásra, de a Fideszben sem tétlenkednek. A jelek szerint határozott stratégiával készül Orbán, és egy lépéssel az ellenzék előtt jár.

Orbán előnye a teljes mértékben központosított pártszervezet, a jelöltek meghatározásának joga a pártelnököt, Orbánt illeti meg, ami némileg leegyszerűsíti a jelölt állítás folyamatát. Az ellenzék, ezidáig még csak abban egyezett meg, hogy mindenütt egy jelöltet állít a Fidesszel szemben -jelöltjeik még nincsennek-, miközben Orbán már dobálja be a neveket.

Az eddig megjelent nevekből azonban nem az a lényeges, hogy ki fog indulni egy-egy körzetben, hanem az, hogy ki az, akit cserélni fog Orbán. A mai bejelentéssel együtt már négy olyan húzónévről tudunk, akiket Orbán megkímél az egyéni körzetben való indulástól, Kocsi Máté, Gulyás Gergely, Varga Mihály mellett Hollik Istvánnak sem kell körzetet vinnie.

Többen úgy értékelik a bejelentéseket, hogy Orbán feladta Budapestet, és próbálja menteni a leghűségesebb embereit attól, hogy ne kerüljenek be a parlamentbe, ezért listán fogja őket magával vinni. Azonban ez nem teljesen igaz így, mert az egyéni indulás mellett is tehetné őket befutó listás helyre, a háttérben egészen más áll:

Orbán nem fogja könnyen adni az ellenzéknek a 2022-es győzelmet!

Azt talán már a Fideszben is elkönyvelték, hogy a következő választáson nem tudnak kétharmaddal nyerni, de ez csak pusztán annak az új politikai helyzetnek köszönhető, hogy teljes az ellenzéki összefogás. Ez nem jelent nagy gondot Orbánnak, van még másfél éve, hogy minden olyan dolgot lerendezzen, amihez szükséges a kétharmados többség, utána pedig elég lesz számára a stabil kormánytöbbség.

Ebben lesz szerepe azoknak, akiket most kivesz az egyéni versengésből, nekik az országos kampányban lesz részük, egy-egybillegő körzetet akár meg is tudnak szerezni, ha a nagyágyúk erősen részt vesznek a helyi kampányokban. Ezen viszont eldőlhet akár a kormányváltás sorsa is.

Ezek szerint, nem lehet előre örülni, továbbra is komoly felkészülés szükséges az ellenzék részéről, mert nem pánik van a Fideszben, hanem hideg, racionális helyzetértékelés, és kemény készülődés 2022-re, amely még biztos tartogat meglepetéseket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!