Jövőre drágább lesz a hazugság – Elképesztő összeget kap a kormány szócsöve!

Forrás: MTI

Ismét kifizetődik az egyoldalú tájékoztatás, a kormánypártok szócsövévé degradálódott MTVA, jövőre is nagyot szakít az adófizetők pénzéből.

A Telex írt arról, hogy az Országgyűlés elé beterjesztett javaslat szerint, jövőre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap már 117,7 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhat.

2018-ban még “csak” 80,87 milliárd forintot kapott az MTVA, tavaly már 92,68 milliárdot, idén pedig a tervezett 80,85 helyett 97,65 milliárd forintot költhettek, jövőre pedig 20 milliárddal több jut nekik a közösből,

közel 118 milliárdot költhetnek.

Az MTVA alá tartozik az állami tévé- és rádiócsatornákat működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt., amelynek állítása szerint “célja minőségi közszolgálati média-, és hírügynökségi szolgáltatás nyújtása határon belül és határon túl, valamint segíteni a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságának érvényesülését”.

Bár a kiírás ellenére, sokan érzik úgy, hogy nem kapják meg ennyi pénzért azt a minőségi, pontos és független tájékoztatást, mint ami elvárható lenne egy ilyen médiaszolgáltatótól, de legalább a kormány elégedett a munkájukkal, és már ez is valami.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!