A kormány nem mer szembenézni a valósággal – Megbukott a járványkezelésük!

Szinte naponta lehet arról hallani, hogy rendkívül kevés koronavírus-tesztet végeznek Magyarországon, ennek ellenére a kormány képtelen szembenézni az igazsággal, melynek igen súlyos következményei lehetnek!

Már szinte egyetlen olyan szakértő sincs az országban, aki ne hívta volna fel erre a problémára a figyelmet, köztük olyan szakemberek is, akikre a kormány tavasszal még hallgatott, mára azonban az ő álláspontjuktól is elfordítják a fejüket.

A kormány a kapacitásnövelés helyett inkább csúsztatott számadatokat közöl, vagy olyan állításokat tesznek, melyek igencsak elrugaszkodtak a valóságtól.

Szombaton például Müller Cecília nyilatkozta az M1-nek, hogy hazánkban a PCR-tesztek száma folyamatosan nő. Ez a valóságban azonban így néz ki:

A grafikonon megfigyelhető, hogy szeptember közepén végzett tesztekhez képest visszaesett a heti bontásban elvégzett tesztek száma!

A 444.hu közlése szerint, a Parlament hétfői ülésén is szóba került, hogy kevés tesztet végeznek. Burány Sándor a Párbeszéd politikusa hívta fel a kormány figyelmét arra, hogy már a saját szakembereik is azt mondják, hogy kevés tesztet végeznek Magyarországon, mert nem bír többet a rendszer, elérték a tesztelési kapacitásuk maximumát.

Az ellenzéki képviselő kijelentésére Orbán Balázs válaszolt, aki a borsodi időközi választás eredményével vágott vissza, majd kijelentette, hogy minden szakemberrel együttműködnek és a nemzetközi protokolloknak megfelelően végzik a teszteket.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője is megpróbálta a kormány figyelmét felhívni arra, hogy elszabadult a járvány Magyarországon, a szakértők szerint aggasztó a helyzet és az elvégzett tesztek nem képesek lépést tartani a vírus terjedésével.

Az ő kijelentésére már Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki szerint a baloldal nem elég konstruktív a járványi elleni küzdelemben, mivel a tavaszi koronavírus-törvényt nem támogatták!

A tesztekkel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy míg szeptember elsején 1792 tesztet végeztek, addig ez a szám október elsejére elérte a 11 ezret. Rétvári állítása megállja a helyét, ezzel azonban csak az a gond, hogy a járvány második hulláma már augusztusban elindult,

így felvetődik a kérdés, egy héttel a járvány újbóli berobbanása után, miért csak ilyen kevés tesztet végeztek?

Erre azonban nem kapunk választ, mint ahogy arra sem, hogy a tesztek számának növelése helyett szeptember 23-a után miért fogták vissza a vizsgálatokat?

Rétvári kijelentette továbbá azt is, hogy Magyarország a WHO protokollja alapján végzi a teszteket, ezt az állítását pedig egy elég erős csúsztatással támasztotta alá.

A WHO álláspontja szerint, akkor tekinthető a járvány kontrolláltnak, ha a pozitív tesztek aránya 5 százalék alatt van. Ehhez képest az államtitkár már 10 százalékról beszélt, de szerinte hazánkban a tesztarány 4,56 százalék, ami pedig megfelel a WHO protokolljának.

Rétvári számításának egyetlen hibája, hogy ő a tavasz óta elvégzett összes tesztet veszi alapul, és ahhoz hasonlítja az összes eddig regisztrált fertőzöttet.

A gond azonban az, hogy a kevés teszt nem tavasszal, hanem most, a második hullámban okoz gondot. Szeptember 11-e óta nem sikerült leszorítani a pozitív tesztek arányát 5 százalék alá, sőt, a legrosszabb, hogy mostanában már sajnos 10 százalék alá sem nagyon megy.

A magas adat pedig annak a biztos jele, hogy több mint egy hónapja nem végeznek elegendő tesztet Magyarországon.

Ez egyértelműen a kormány hibája! Nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy több tesztet tudjanak végezni Magyarországon, amivel kontroll alatt lehetne tartani a vírust, a semmittevés és a közöny pedig emberéletekbe kerülhet!

Az áldozatok számának ismertetésénél is hasonló csúsztatással élt Rétvári. Az összes eddigi halálesetet vette alapul, és azt hasonlította össze a többi ország eddigi összes halálesetével. Tény, hogy tavasszal sikerült kontrollálni a betegség terjedését, és sikerült alacsonyan tartani az áldozatok számát, azonban a második hullámban elszabadulni látszik a vírus, és már most meghaladta az első hullám csúcsát az áldozatok száma!

Az államtitkár Ausztriát vette alapul, ahol szerinte sokkal több áldozata van a járványnak. Ez azonban nem igaz, mivel a második hullámban sajnos leelőztük az osztrákokat!

Rétvári válaszát végül azzal zárta, hogy

a magyar védekezés sikeres, de ebben az ellenzéknek nem volt része az elmúlt hónapokban.

Ezzel pedig akkor az is igaz, hogy minden elhibázott lépés és nem megfelelő intézkedés, egyedül a kormánypártok számlájára írható!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!