Ilyen, amikor egy ország demagóg vezetőjét megszívatja a koronavírus!

Donald Trump is koronavírusos! Az amerikai elnök hónapokig nem vette komolyan a járványt, és ez most eldöntheti az amerikai elnökválasztást és ezzel az egész világ sorsát is befolyásolja!

Donald Trump saját demagógiájának áldozata lett. Amikor a koronavírus-járvány került szóba, csak

lekezelően beszélt a fertőzésveszélyről és hónapokig nem volt hajlandó maszkot viselni.

Eközben több tömegrendezvényen is részt vett és úgy viselkedett, mint akire nem vonatkoznak az általános szabályok. Azt mondta, kontroll alatt tartják a fertőzést, és a vírus hamarosan el fog tűnni.

A valóság azonban most komoly pofont adott az amerikai elnöknek, Csütörtök este kiderült, hogy Trump egyik közeli tanácsadója, Hope Hicks koronavírusos.

Mivel Trump és felesége szoros kapcsolatban álltak vele, mindkettejüket azonnal tesztelték. Ezt követően Tweetjében 6.54-kor

Donald Trump bejelentette, hogy neki és feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje!

Ez azt jelenti, hogy mindketten karanténba vonulnak. Ez pedig azzal jár, hogy Trump – még ha tünetmentes is marad – nem tud úgy kampányolni az újraválasztása mellett, mint ahogy azt eltervezte. De nem csak emiatt kínos számára a korábban általa lenézett betegség:

választók tömegeinek rendülhet meg a bizalma az elnök alkalmasságában!

Korábban a New York Times arról írt, hogy ha az elnök megbetegedne, felmerülne a kérdés, jól teszi-e egyáltalán, hogy jelölteti magát.

A felmérések szerint az amerikaiak többsége szerint Trump rosszul kezelte a helyzetet. Emlékezetes például, amikor az elnök felvetette, nem kellene-e fertőtlenítőt inni a fertőzés ellen.

Bár az elnök most igyekszik mással tematizálni a közvéleményt, a pozitív teszt olyan árnyékot vet rá, amitől nem tud szabadulni.

Lehetséges, hogy a vírus eldöntötte az amerikai elnökválasztást és ezzel az egész világ sorsát is megváltoztatja!

A járványban egyébként az Egyesült Államokban haltak meg a legtöbben: a fertőzésnek  eddig ott már több mint kétszázezer áldozata van.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!