Varga Judit nagyon elvetette a sulykot! Hihetetlen, mivel próbálta védeni a védhetetlent!

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava

Az igazságügyi miniszter heves sorosozással reagált Brüsszel bombasztikus jelentésére.

Mint megírtuk, az Európai Bizottság szerdán közzétette régóta várt jogállamisági jelentését. A jelentés súlyosan elmarasztaló megállapításokat tett a magyar jogállam helyzetével kapcsolatban. Súlyos kritikával illette pl. az igazságszolgáltatás, a sajtószabadság, a fékek és ellensúlyok és a korrupció területeit.

Jelzi, hogy a kormány előre félhetett a jelentés megállapításaitól, hogy már napokkal a nyilvánosságra kerülést megelőzően megkezdte aknamunkáját a jelentésről. Nekiesett pl. Vera Jourovának, az Európai Bizottsági alelnökének, aki szerdán bemutatta a jelentést, Szijjártó Péter hétfőn pedig egy közös “jogi intézmény” felállítását is bejelentette a lengyelekkel, hogy alternatív értelmezési keretet nyújtson a megállapításoknak.

Most Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált a kritikákra. A politikus közösségi oldalán a kormányzati kommunikációra jellemző heves sorosozással reagált. A jelentést abszurdnak és valótlannak nevezve azt írta, a jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan. ”Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei. A jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik.

“Ezek közül 11 civil szervezet kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól”

– írta.

A sajtószabadságot érintő kritikákra kitérve úgy fogalmazott: szerinte Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.

“A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz”

– írta a bejegyzésben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!