Botrány az új adó miatt – Orbán ügyelt rá, hogy az ne mindenkit érintsen!

Kép forrása: Facebook

Orbán Viktor brutális adóztatást jelentett be, mely a bankokat, biztosítókat, nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipart, a légitársaságokat és a telekommunikációs cégeket is érint, azonban vannak olyan jól jövedelmező szektorok amik fellélegezhetnek!

Ezek közé tartozik például az építő- és ingatlanipar, melyben érdekelt például Orbán Viktor közeli barátja, Mészáros Lőrinc, valamint a miniszterelnök édesapja és veje is.

Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. fő tevékenysége például az ingatlanipar, de valójában vagyonkezelőként funkcionál, ráadásul nem is rosszul:

tavaly több mint 12 milliárdos nyereséget könyvelhettek el, ez pedig több mint amennyit a vállalat összesen el tudott érni az eddigi években

– számolt be róla 444.hu a G7 cikke alapján.

Bevételeik nem az értékesítésből származnak, hiszen abból mindösszesen félmilliárd forintot szedtek be, profitjuk jelentős részét a társaság tulajdonában álló vállalkozások osztalékából szerezték, ez 2021-ben meghaladta a 10,5 milliárdot.

Tiborcz cége 2015-ben lett megalapítva és minden évben nyereséges volt, azonban a tavalyi év sikerült neki a legjobban. 2015-2020 között összesen 11,9 milliárd forint volt a profitjuk, míg tavaly sikerült egy év alatt ezt túlszárnyalniuk,

extraprofit adót azonban mégsem kell fizetniük,

így Orbán Viktor vejének a várakozásokat felülmúló bevételével sem kell hozzájárulnia a honvédelmi és rezsivédelmi alaphoz!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!